Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV: ROMÂNIA ÎN SĂRBĂTOARE(CONTINUARE) Marţi, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Octombrie 2020
Vizualizari: 182
Comentează add

Programa şcolară va fi modificată dacă toţi elevii vor fi nevoiţi să treacă în sistem online.

Posibilă adaptare a programei școlare la specificul predării online

radiojurnal

Ministrul educaţiei şi cercetării, Monica Anisie. Foto: www.facebook.com/AnisieMonicaCristina/

Programa şcolară va fi modificată dacă toţi elevii vor fi nevoiţi să treacă în sistem online, a declarat ministrul educaţiei, Monica Anisie.

Într-o emisiune televizată, ministrul a dat exemplu perioadei din starea de urgenţă, când a scos din programa pentru Evaluarea Naţională şi din cea pentru Bacalaureat materia care s-ar fi studiat în semestrul al II-lea.

Monica Anisie: Ştiţi foarte bine că și în perioada în care am desfășurat cursurile online, în perioada stării de urgență, am realizat o modificare a programelor tocmai pentru a veni în sprijinul elevilor și cadrelor didactice. Deci, dacă există o situație dificilă din punct de vedere epidemiologic și va trebui să trecem cu toții în sistem online, vom lua și astfel de măsuri.

Ministrul educaţiei a mai spus că şcolile trebuie să se pregătească pentru a preda în sistem online atât timp cât va fi necesar, dacă situaţia epidemiologică o va impune. Programa şcolară este cel mai important instrument de lucru al cadrului didactic şi stabileşte, pentru fiecare disciplină, obiectivele şi conţinutul învăţării propuse pentru realizare în timpul stabilit prin planul-cadru. Programa include, de asemenea, standardele de performanţă.


Etichete (ii)programascolaraonlinemodificare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live