Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL Marţi, 19 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

13 Septembrie 2017
Vizualizari: 836
Comentează add

Preşedinţii celor două camere ale Parlamentului au sesizat CCR cu privire la refuzul procurorului şef DNA de a se prezenta la comisia de anchetă a alegerilor din 2009

Posibil conflict constituţional între Parlament şi Ministerul Public

-

Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor Foto: Arhivă

Preşedinţii celor două camere ale Parlamentului au sesizat CCR cu privire la un posibil conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Ministerul Public.

Decizia vine ca urmare a faptului că procurorul şef al DNA a refuzat să  se prezinte în faţa comisiei  de anchetă a alegerilor din 2009.  Anunţul a fost făcut de preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, care a vorbit şi despre importanţa înfiinţării unei comisii speciale care să pună în acord actele normative cu deciziile CCR.

Liviu Dragnea: "Propunerea noastră a fost să facem o comisie pentru a pune de acord toate cele 223 de decizii ale Curţii pentru care nu s-au operat modificări legislative. Ministrul justiţiei poate să lucreze foarte bine, să colaboreze cu aceastră comisie şi invers.

Trebuie să existe undeva un grup format din parlamentari care să se ocupe doar de aceste lucruri pentru ca să nu ne facem de râs. Adică mie mi se pare că e o lipsă totală de respect faţă de decizii ale Curţii Constituţionale."

În plus, procurorului general al ţării îi este imputat faptul că nu a pus la dispoziţia comisiei copia dosarului clasat privind alegerile din 2009. Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu susţin că, astfel, a fost încălcată autoritatea Parlamentului României, organ reprezentativ al poporului, şi a fost împiedicată desfăşurarea activităţii legislativului.


Etichete Liviu DragneaCălin Popescu TăriceanuCCRconflict de natură constituţionalăDNA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

Notice: Uninitialized string offset: 0 in /var/www/romania-actualitati.ro/html/lib/Cake/View/Helper/HtmlHelper.php on line 704 atentionare-nowcasting
X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live