Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

9 August 2018
Vizualizari: 644
Comentează add

Majoritatea sârbilor văd în Kosovo un leagăn al credinţei lor ortodoxe, iar Belgradul a refuzat până acum să recunoască independenţa fostei provincii sârbe.

Posibil compromis privind "definirea graniţei Serbiei cu Kosovo"

sergiu-stet

 

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a sugerat joi, 9 august, că este pregătit pentru un compromis în vederea definirii graniţelor Serbiei cu Kosovo, pentru a pune capăt conflictului cu cel mai nou stat al Europei, condiţie-cheie pentru aderarea Serbiei la Uniunea Europeană.

Euronews transmite că majoritatea sârbilor văd în Kosovo un leagăn al credinţei lor ortodoxe, iar Belgradul a refuzat până acum să recunoască independenţa fostei provincii sârbe.

Potrivit Constituţiei Serbiei, Kosovo este parte integrantă a teritoriului sârbesc, iar Belgradul a blocat accesul statului Kosovo la ONU şi alte organizaţii internaţionale.

În timpul unei vizite efectuate în oraşul Sid din Kosovo, preşedintele Vučić a sugerat că ar fi o cale de soluţionare a conflictului delimitarea între Serbia şi Kosovo, dominată de etnicii albanezi.


Etichete Aleksandar Vučić,BelgradKosovoSidgraniţăstatUENATO

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live