Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Cealera, Constanța

26 Noiembrie 2019
Vizualizari: 1032
Comentează add

Autorităţile portuare din judeţul Constanţa au întrerupt operaţiunile de salvare a oilor din nava care scufundată în bazinul Portului Midia.

Portul Midia:Operațiunea de salvare a oilor din nava scufundată, întreruptă

sorin-cealera-constanta

Foto MAI

Autorităţile portuare din judeţul Constanţa au întrerupt operaţiunile de salvare a oilor din nava care scufundată în bazinul Portului Midia.

Acest port a fost închis, din cauza vântului puternic. Până acum, din cele 14.600 de animale aflate la bord, doar 49 au fost salvate.


Reporter: Sorin Cealera - Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit astăzi la sediul Prefecturii Constanța pentru a stabili un plan de acțiune în Portul Midia, unde echipajele Agenţiei Române de Salvare a Vieţii pe Mare, susținute de 35 de pompieri, sunt mobilizate pentru a salva oile care mai sunt în viață.

Scoaterea oilor se face printr-o singură cale de acces, iar animalele sunt foarte grele, pentru că lâna lor s-a îmbibat cu apă. Generalul de brigadă Dan Iamandi, inspector general la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.


Dan Iamandi: "Trebuie să ne grăbim, timpul este scurt în care mai putem să le mai găsim în viață. În momentul de față știu că nu există niciun risc epidemiologic, pentru că încă nu au intrat în putrefacție, nu se pune problema, temperaturile sunt scăzute, apa este rece".


Reporter: Pentru că se estimează un număr mare de cadavre au fost deja împărțite atribuțiunile privind extragerea acestora, transportul și incinerarea lor. Există posibilitatea ca nava să fie adusă la țărm cu tot cu cadavrele oilor care nu vor putea fi salvate.


Dan Iamandi: "Planul este făcut să fie extrasă nava cu greutatea aceea la bord. S-a prevăzut o macara de mare tonaj, astfel încât să poată ridica cu tot cu animale".


Reporter: De îndată ce starea vremii va permite, echipele de intervenție sunt gata să reia operațiunea, cu riscuri minime pentru salvatori.


Realizator: Corespondentul Radio România Actualităţi, Sorin Cealera, mai transmite că din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile au fost oprite manevrele şi în Porturile Constanţa Nord şi Constanţa Sud-Agigea.


Etichete portul midiaconstantaoioperatiuni de salvareportul midiapompieri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live