Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

4 August 2015
Vizualizari: 1360
Comentează add

Nave de croazieră plecate din Germania şi Austria, cu destinaţia Tulcea-Delta Dunării, sunt blocate pe sectorul Corabia-Turnu Măgurele din cauza nivelului scăzut al fluviului.

Portul comercial Corabia, nefuncţional din cauza secetei

sorin-solomon

Arhivă Foto: ugal.ro. 

Portul comercial Corabia, folosit de obicei pentru transportul fluvial al produselor agricole, este în continuare nefuncţional din cauza nivelului foarte scăzut al Dunării care a dus la colmatarea şenalului navigabil. 

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Corabia, Dan Oltean, spune că produsele agricole depozitate în silozurile din imediata apropiere a portului sunt transportate acum cu autovehicule până la calea ferată - ne-a transmis corespondenta noastră Laura Stoican.
 
Mai multe nave de croazieră plecate din Germania şi Austria, cu destinaţia Tulcea-Delta Dunării, sunt blocate pe sectorul Corabia-Turnu Măgurele din cauza nivelului scăzut al fluviului, transmite corespondentul Irinel Călin. 
 
Turiştii sunt transportaţi cu autocare până la Tulcea, însă, majoritatea aleg să rămână pe nave. 
 
Turiştii care au plătit pentru această croazieră de-a lungul fluviului şi pentru un sejur de câteva zile în Delta Dunării se văd nevoiţi acum să rămână pe navă la sute de kilometri de destinaţie. 
 
Operatorul turistic de la Tulcea, Victor Iancu, responsabil cu excursiile în Deltă, pentru a respecta contractul, şi-a asumat chiar şi transferul turiştilor cu autocarul, însă majoritatea au refuzat. 
 
În luna august, sunt programate nu mai puţin de 400 de sosiri de nave de croazieră, însă dacă nivelul Dunării va rămâne la fel de scăzut este foarte probabil ca toate aceste croaziere să fie anulate. 

Etichete CroazierăDeltaDunărenivelGermania şi AustriaVictor IancunaveturismPortul comercial CorabiaPurtătorul de cuvânt al Primăriei CorabiaDan Oltean,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live