Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

13 Mai 2020
Vizualizari: 2460
Comentează add

Acţiunea s-a desfăşurat fără prezenţa miilor de pelerini, din cauza restricţiilor impuse, pe fondul epidemiei de coronavirus.

Portugalia: "Miracolul de la Fátima", sărbătorit fără prezenţa pelerinilor

rador

Fecioara Maria din Fatima, Portugalia. Foto: wikipedia.org

Biseria Romano-Catolică de la Fátima, din Portugalia, marchează "miracolul de la Fátima" - petrecut pe 13 mai anul 1917, când Fecioara Maria s-a arătat unor copii aflaţi cu oile la păscut.

Acţiunea s-a desfăşurat fără prezenţa miilor de pelerini, din cauza restricţiilor impuse, pe fondul epidemiei de coronavirus.

În fiecare an, în noaptea de 12 spre 13 mai, piaţa din faţa Bazilicii de la Fátima era de obicei plină de pelerini din toată lumea, care participă la o procesiune în care este purtată o statuie a Fecioarei Maria.

De această dată, câteva zeci de persoane, distanţate, au fost prezente în Capela Apariţiei, pentru a participa la slujba religioasă oficiată în mai multe limbi.

În loc de miile de lumânări aprinse în fiecare an de pelerini, acum au fost aprinse doar 21 de candele, câte una pentru fiecare dioceză din Portugalia.

Credincioşii, care au urmărit în direct slujba religioasă de la Fátima, au fost îndemnaţi să pună în fereastră o lumânare aprinsă, pentru a nu fi spectatori, ci "pelerini în inimile lor".

(RS)


Etichete miracolul de la fatimaportugalia(RS)pelerinifecioara mariabiserica romano-catolicabazilicaslujba religioasacoronavirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live