Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Breazu

19 August 2009
Vizualizari: 1588
Comentează add

Un portret al lui Michael Jackson, realizat în 1984 de Andy Warhol, a fost vândut la licitaţie, marţi seară, unei persoane care a dorit să rămână anonimă.

Portret al lui Jackson, vândut pentru "mai multe milioane" de dolari

mihaela-breazu

"Licitaţia a fost una foarte reuşită. Nu putem să vorbim de preţul de vânzare. Nu precizăm niciodată preţul exact", a declarat Janet Lehr, proprietara galeriei Vered Art, din Long Island, unde a avut loc licitaţia.

Tabloul a fost achiziţionat pentru 278.500 de dolari, în mai, la o licitaţie organizată de casa Sotheby's, şi a fost pus în vânzare de noul său proprietar după anunţul morţii starului american, pe 25 iunie.

Licitaţia trebuia să se încheie pe 12 iulie, însă proprietarul galeriei Vered Art din Long Island (New York) a declarat că a trebuit să oprească temporar această vânzare, "din cauza numărului incredibil de mare de persoane care cereau informaţii" despre portret. 

Licitaţia a reînceput pe 16 iulie, de la suma de 800.000 de dolari, şi interesul enorm manifestat pentru această lucrare i-a determinat pe experţii galeriei de artă să anticipeze că preţul final va depăşi 10 milioane de dolari.

"Am fost total copleşiţi de numărul mare de cereri", a adăugat proprietara acestei galerii de artă.
  
Ea a dat asigurări, totodată, că tabloul, cu dimensiuni de 76,2 x 66 centimetri, pe care galeria l-a primit la sfârşitul lunii iunie, este unul dintre principalele portrete ale lui Michael Jackson realizate de celebrul Andy Warhol.
  

Un alt portret al cântăreţului american realizat de Warhol în 1984, în anii de glorie ai cântăreţului, este expus la Galeria Naţională de Artă din Washington. El a fost oferit muzeului în 1986 de către trustul american de presă Time.
    

În ultimii ani, mai multe portrete ale lui Michael Jackson realizate de Andy Warhol nu şi-au găsit cumpărător la diversele licitaţii de artă, astfel fiind cazul unui portret aproape identic şi de aceleaşi dimensiuni ca cel vândut marţi, scos la licitaţie de casa Sotheby's la Londra, în iulie 2008.
  
Michael Jackson a decedat pe 25 iunie, la vârsta de 50 de ani, în urma unui stop cardiac.
  


Etichete Michael Jacksonpopmuzicanew york

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live