Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Portret

Îl ascultăm de fiecare dată cu mare atenţie, cu plăcere, bucurie şi, recunoaştem cu toţii: este unic în muzica uşoară românească.

Portret

Articol de Cezar Andrei, 25 Martie 2011, 12:11

18 mai

Şi la Noaptea Şlagărului Românesc din 18 mai, am creat timp ceva mai mult de o oră, pentru recitalurile artiştilor ce şi-au sărbătorit ziua aniversară, săptămâna trecută. Aşa că au cântat cei de la Holograf în cinstea sărbătoritului lor chitaristul Romeo Dediu şi au răsunat câteva dintre cele mai reuşite piese semnate de alţi 2 aniversaţi: Viorel Gavrilă şi Mircea Drăgan. S-au mai auzit şi 2 piese de la Spin, alese de Dora Vişan la Zodiacul său muzical, Cezar Andrei a-ncepuit un nou serial, acesta fiind dedicat Mihaelei Runceanu, iar Patricia Jipescu a strâns în agenda sa muzicală, evenimente ale lunii mai subliniate desigur şi cu câteva succese. Iar mesajele au curs frumos şi abundent, aflaţi indată şi cine au fost campionii lor.

11 mai

Rubrica intitulată simplu "Portret Aurelian Andreescu” a ajuns la cea de-a 25 ediţie, număr care coincide cu cel al anilor ce au trecut de la moartea sa: 25.

Nu s-a mai spus nimic demn de reţinut despre A Andreescu dar, fapt important, s-au ascultat 13 melodii de mare succes din repertoriul lui A Andreescu! Un final frumos, pe care maestrul îl merită din plin!

Tot acum am anunţat un nou serial ce va incepe săptămâna următoare: Portret întrerupt: Mihaela Runceanu, rubrica ce va avea 6 ediţii. Să sperăm că va fi o rubrica aşteptată!

5 mai

Să trăiţi şi să-ntineriţi! 4 au fost portretele, la recitalurile nopţii din 5 mai 2011: Mihaela Runceanu, Laurenţiu Duţă, Elly Roman şi Anca Ţurcaşiu.

Acestea, au trezit amintiri unora, iar cei mai noi sau tineri, mi-au trimis mesaje despre cum au simţit această combinaţie, destinată mai multor vârste de ascultători.

27 aprilie

Am avut bucuria ca, în această ediţie de Paşti, să vă pot oferi “Amintiri din copilărie” semnate Anastasia Lazariuc şi Nicolae Caragea, ambii muzicieni adevaraţi, nu “făcuti de aparatele electronice” care de peste 15 ani s-au stabilt în România aveţi posibilitatea să ascultaţi un fragment din interviul cu A Lazariuc.

20 aprilie

Salut din nou! sunt Mihai Elekeş, iar in privinta recitalurilor iată ce artisti ne-au cântat(era să zic colindat) in miercurea din Săptamana Mare a lui 2011:

Adrian Sână(+Akcent), Nicu Covaci şi Phoenix, ne-am amintit apoi împreună cu Dora Vişande succesele lui Edmond Deda, iar la zodiacul muzical, l-am sărbătorit pe basistul şi creatorul Dragoş Docan. N-a lipsit nici episodul din serialul dedicat de luni întregi de Cezar Andrei lui Aurelian Andreescu.

În rest…n-a fost nicidecum pace şi linişte, pentru că : printre altele…Patricia Jipescu a conturat agenda muzicală a celei de-a 2-a jumătăţi a lunii aprilie, iar Sanda Valeria Dan şi-a văzut de-ale ei coveruri(mă rog ale altora, dar ea le scotoceşte şi le însăilează)…am uitat pe cineva?(sper că nu).

Despre "3 din 3 pentru 3’’(de care n-am uitat de-astă dată), vorbim la rubrica cu aceast titlu, iar despre mesageri-noi sau deja consacraţi…la mesaje.

30 martie

Ediţia din 30 martie (realizată de Cezar Andrei) a dat ocazia celor care au ascultat Noaptea Şlagarului Românesc sa-l audă pentru câteva minute doar, pe maestrul Adrian Enescu, autor al unora dintre cele mai reuşite şi cunoscute melodii de muzică uşoară.

Nu s-a vorbit mult dar Maestrul a promis că va reveni cât de curând (de data aceasta în studio).

Despre celebra sa compoziţie, Bună seara, iubite, Adrian Enescu a spus lucruri pe care nu toţi le ştiu, de aceea am ales din interviu un fragment.

Nu am uitat de promisiunea facuta compozitorului Petre Mihaescu în ediţia din 16 martie şi am difuzat în totalitate interviul realizat pe 15 martie.

Finalul a fost o surpriză pe care o puteţi asculta.

Nu a lipsit muzica lăsată nouă moştenire de A. Andreescu, într-un nou episod dedicat lui.

23 martie

Salut din nou!

Iată ce portrete sau recitaluri artistice am avut în ediţia cu numărul 4 de miercurea trecută 23 martie.

În ora a 2-a, ne-am reamintit de Carmen Mureşan, actualmente Carmen Hara, în două dintre ipostazele ei interpretative.

Ggrupul Trio Express si cea solistică.

Şi tot atunci … prin glasul Angelei Ciochină, am rememorat două dintre succesele lui Claude Romano.

N-am intrat în amănunte, dar dacă doriţi să-mi scrieţi la "noapteaslagarului@yahoo.com".

Ora a 3-a dedicată numai recitalurilor, a cuprins succese ale celor din Direcţia 5, ale lui Mircea Vintilă, Henri Mălineanu şi pe cele semnate Sarmalele reci.

Cu această ocazie, împreună cu Dora Vişan, i-am felicitat pe sărbătoriţii săptămânii|: Cristi Enache, Mircea Vintilă, Zoltan Andraş şi ne-am reamintit de ziua aniversară a compozitorului Henri Mălineanu.

Iar în ultima oră, la zodiacul muzical şi-a aniversat ziua de naştere şi Adrian Despot de la Viţa de vie.

Sigur n-au lipsit cover-urile alese de Sanda Valeria Dan(de litera P) şi un nou recital de peste 20 de minute cu succese ale lui Aurelian Andreescu.

Etichete : muzica slagar melodii
Noaptea Şlagărului Românesc
Noaptea Şlagărului Românesc 09 Martie 2012, 19:03

Noaptea Şlagărului Românesc

Ediţia din 8 martie a fost, ca multe altele de pâna acum,una de excepţie!

Noaptea Şlagărului Românesc
Noutăţi la Noaptea Şlagărului Românesc
Noaptea Şlagărului Românesc 02 Martie 2012, 18:49

Noutăţi la Noaptea Şlagărului Românesc

Noutăţi la Noaptea Şlagărului Românesc.

Noutăţi la Noaptea Şlagărului Românesc
3 din 3 pentru 3
Noaptea Şlagărului Românesc 25 Martie 2011, 12:18

3 din 3 pentru 3

Cele 3 propuneri au fost aşezate pe un imaginar podium. Un concurs cu premii va debuta în curând şi vă va reţine, cu...

3 din 3 pentru 3
Mesaje, mesaje
Noaptea Şlagărului Românesc 02 Martie 2011, 12:49

Mesaje, mesaje

Sunt în fiecare emisiune, zeci de mesaje primite de la ascultători Aici vor putea fi citite, începand cu ziua de luni a...

Mesaje, mesaje
Nu e prea târziu: ascultă acum!
Noaptea Şlagărului Românesc 02 Martie 2011, 12:41

Nu e prea târziu: ascultă acum!

Ştim că nu totdeauna puteţi fi cu noi şi, de aceea, acest spaţiu îl vom rezerva celor care nu vor să piardă toată emisiunea!

Nu e prea târziu: ascultă acum!
3 din 3 pentru 3
Noaptea Şlagărului Românesc 02 Martie 2011, 12:25

3 din 3 pentru 3

Cele 3 propuneri au fost aşezate pe un imaginar podium. Un concurs cu premii va debuta în curând şi vă va reţine, cu...

3 din 3 pentru 3