Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

27 Mai 2017
Vizualizari: 1017
Comentează add

Camera Deputaţilor găzduieşte sâmbătă cea de-a opta ediţie a evenimentului Porţi deschise pentru copii.

Porţi deschise pentru copii, la Camera Deputaţilor

alina-stanuta

Foto: Camera Deputaților

Camera Deputaţilor găzduieşte astăzi, până la ora 15:00, cea de-a opta ediţie a evenimentului Porţi deschise pentru copii.

Traseul prevăzut pentru micii vizitatori include săli reprezentative, atât pentru activitatea Camerei Deputaţilor, cât şi pentru specificul arhitectonic al clădirii Palatului Parlamentului. Printre acestea se află sala de plen, sau cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Copiii care vizitează astăzi Palatul Parlamentului semnează, în cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, un document prin care instituie numai veselie, zâmbete şi jocuri.
 
- Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, am hotărât să existe doar veselie, jocuri, zâmbete şi bucurie pentru copii. De aceea, toţi copiii trebuie să aibă vacanţe infinite, să primească ciocolată şi îngheţată, încă de la micul dejun. Nu vor mai exista teme. Părinţii trebuie să respecte această hotărâre, să îşi sprijine copiii, în toate jocurile şi activităţile în care aceştia se implică.
 

Reporter: Veniţi din toate colţurile ţării, cu părinţii sau profesorii, copiii de toate vârstele au ocazia de a vizita mai multe săli reprezentative ale Palatului Parlamentului, inclusiv sala de plen.
 
Reporter: Dacă voi aţi fi parlamentari pentru o zi, ce lege aţi da?
 
- Fără taxe.
- Să se mărească salariile.
- Pensiile şi alocaţiile.
- Locuri de muncă.
- Să dea o mâncare caldă la şcoală.
 

Reporter: Sunteţi la liceu. O lege care să vă ajute, ca liceeni?
 
- Mai puţine teme, ca să sune aşa foarte tipic pentru un licean.
 
Reporter: De la prima ediţie desfăşurată în 2007, evenimentul "Porţi deschise pentru copii" a adus la Palatul Parlamentului aproape 25.000 de tineri şi s-a impus ca o tradiţie prin care Camera Deputaţilor celebrează Ziua Internaţională a Copilului.

Etichete Porţi deschise pentru copiiCamera DeputaţilorPalatul Parlamentuluipreşedintele Camerei DeputaţilorLiviu DragneaZiua Internaţională a Copilului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live