Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 20 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Aprilie 2019
Vizualizari: 285
Comentează add

Până la ora 19:00, mai sunt deschise astăzi porţile Palatului Vechi al Băncii Centrale din Bucureşti, cu prilejul împlinirii a 139 ani de la înfiinţarea Băncii Naţionale a României

Porţi deschise la Palatul Vechi al Băncii Centrale din Bucureşti

radiojurnal

Până la ora 19:00, mai sunt deschise astăzi porţile Palatului Vechi al Băncii Centrale din Bucureşti, cu prilejul împlinirii a 139 ani de la înfiinţarea Băncii Naţionale a României, de către Eugeniu Carada.

Cei interesaţi pot vizita Sala Consiliului de Administraţie şi vechiul cabinet al Guvernatorului, Sala de Marmură, colecţia numismatică şi o serie de expoziţii - a explicat, pentru RRA, purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu.

Dan Suciu: Vedem Palatul Vechi, în primul rând, care n-a fost niciodată deschis publicului, cu două din încăperile renumite ale acestui palat. Una este vechiul birou al guvernatorului de acum 100 de ani, acolo avem şi un tablu al fondatorului băncii, Eugeniu Carada, şi vechea sală a Consiliului de Administraţie, o sala cu mobilă Ludovic al XIV-lea, o sală de epocă, o sală care merită toată atenţia. Ambele aceste două săli sunt reconstituite aşa cum arătau acum 100 de ani. Se poate vizita şi muzeul, istoria leului, cu elemente importante din istoria monedei naţionale şi, nu în ultimul rând, aş spune micul tezaur.

Vizitatorii primesc informaţii referitoare la istoria, arhitectura clădirii şi identitatea Bănci Naţionale a României. De asemenea, despre fondatorul băncii, despre Palatul Vechi al BNR şi istoria monedei naţionale.


Etichete bnrmuzeu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live