Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 29 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

2 Aprilie 2018
Vizualizari: 611
Comentează add

Intrarea în vigoare a normelor privind asigurarea portabilităţii transfrontaliere a serviciilor de conţinut online în cadrul Uniunii Europene.

Portabilitatea transfrontalieră a serviciilor de conţinut online

florin-lepadatu

 

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, salută intrarea în vigoare a normelor privind asigurarea portabilităţii transfrontaliere a serviciilor de conţinut online în cadrul Uniunii Europene şi subliniază că acestea deschid noi posibilităţi pentru cetăţenii UE, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Obiectivul noilor norme în materie de portabilitate - intrate în vigoare la 1 aprilie - este de a garanta că europenii care cumpără sau se abonează la servicii digitale online, precum difuzarea de filme, transmisii de evenimente sportive sau muzică, cărţi electronice sau jocuri, au acces la acestea şi când călătoresc sau locuiesc temporar în alte state membre, precizează MAE.

"Acest regulament deschide noi posibilităţi pentru cetăţeni şi, în acelaşi timp, îi protejează pe creatorii de conţinut.

Salutăm introducerea acestei măsuri care creşte potenţialul pieţei unice digitale europene şi asigură mobilitatea necesară abonaţilor.

Spre exemplu, de acum încolo, toţi românii care sunt abonaţi la platformele online ale unor televiziuni româneşti vor putea să vizioneze conţinutul oferit de acestea chiar dacă pleacă pentru o perioadă scurtă peste hotare", a precizat, potrivit documentului, Victor Negrescu.

De aceste reglementări vor beneficia, pe de o parte, cetăţenii UE, care vor avea astfel acces transfrontalier la abonamentele lor, iar, pe de altă parte, furnizorii acestor servicii, care vor putea asigura portabilitatea fără a fi nevoiţi să achiziţioneze licenţe diferite pentru fiecare stat.

Nu sunt prevăzute limite de timp pentru utilizarea portabilităţii, iar furnizorii de conţinut online nu sunt autorizaţi să perceapă costuri suplimentare pentru serviciile transfrontaliere portabile.

Regulamentul este obligatoriu pentru serviciile cu plată.

Furnizorii de conţinut gratuit pot decide să participe pentru a beneficia de noile norme, însă nu sunt obligaţi să o facă.


Etichete Calculatorlaptop

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live