Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

30 Mai 2018
Vizualizari: 634
Comentează add

Declaraţia vine în contextul în care Seviciul de Securitate a înscenat asasinarea jurnalistului Arkadi Babcenko să îi poată prinde pe autorii tentativei de asasinat.

Poroşenko: "Serviciul de Securitate al Ucrainei tot mai puternic"

sergiu-stet

      Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko.          Foto: Arhivă.

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a declarat miercuri, 30 mai, că statul ucrainean va asigura protecţia jurnalistului rus dizident Arkadi Babcenko şi familiei sale. Preşedintele ucrainean a făcut declaraţiile după tentativa de asasinare marţi a jurnalistului rus.

Arkadi Babcenko a fost împuşcat de mai multe ori în spate chiar când intra în apartamentul său din Kiev, fiind găsit ulterior într-o baltă de sânge de către soţia sa. Potrivit serviciului ucrainean de securitate, atacatorul lui Babcenko a fost arestat ulterior, fiind un cetăţean ucrainean recrutat de serviciul de securitate din Rusia, care i-a plătit suma de 40.000 de dolari pentru crimă.

Miercuri, Arkadi Babcenko a apărut viu şi nevătămat într-o conferinţă de presă televizată a Serviciului Ucrainean de Securitate, care a declarat că a fost măsluită moartea jurnalistului pentru ca agenţii serviciului să îi poată prinde pe autorii tentativei de asasinat.

Preşedintele Poroşenko a mai spus că agenţiile de securitate ale Ucrainei devin din ce în ce mai puternice în combaterea agresiunilor dinspre Rusia.


Etichete Arkadi BabcenkosecuritateserviciiasasinatjurnalistRusiaUcrainaPetro Poroşenko

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live