Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

5 Noiembrie 2019
Vizualizari: 1461
Comentează add

Cei 16 membri ai Cabinetul liberal condus de Ludovic Orban, urmează să-şi preia de marţi ministerele, după ce noul guvern a fost învestit, luni, de Parlament.

"Pornim la un drum greu, într-o situaţie destul de dificilă pentru România"

florin-lepadatu

 Foto Agerpres

Cei 16 membri ai Cabinetul liberal condus de Ludovic Orban, urmează să-şi preia de marţi ministerele, după ce noul guvern a fost învestit, luni, de Parlament.

Tot marţi ar putea să aibă loc şi o şedinţă a executivului la care să fie adoptată Ordonaţa de Urgenţă privind restructurarea Cabinetului de la 24 de portofolii, câte a avut Guvernul PSD, la 16.

Noul guvern a ajuns, de luni seară, la Palatul Victoria unde a avut o primă reuniune informală, la care premierul le-a spus miniştrilor să facă rapid un inventar al problemelor urgente.

Despre priorităţi, Ludovic Orban a vorbit şi după ceremonia de depunere a jurâmântului de la Palatul Cotroceni: "Pornim la un drum greu, într-o situaţie destul de dificilă pentru România.

Avem de rezolvat probleme strigente, avem de deblocat o mulţime de proiecte care au bătut pasul pe loc şi care au împiedicat dezvoltarea României de la proiectele de infrastructură în domeniul Transporturilor, proiectele de investiţii în reţeaua sanitară, deblocarea tuturor procedurilor competitive în programul de achiziţie, de înzestrare a Armatei şi mai ales asigurarea unui procent de 2%  din PIB conform angajamentelor noastre."

Premierul Ludovic Orban a mai spus că executivul va fi deschis unui dialog permanent şi va ţine cont de aşteptările românilor, relatează Rador.


Etichete Ludovic OrbanPNL

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live