Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Iulie 2020
Vizualizari: 554
Comentează add

Populaţia trebuie să aibe încredere în măsurile pe care le propun autorităţile pentru combaterea coronavirusului, spune secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Horaţiu Moldovan

"Populaţia trebuie să aibe încredere în măsurile autorităţilor" #Covid-19

radiojurnal

Horatiu Moldovan, secretar de stat in Ministerul Sanatatii. Foto: Agerpres.

Populaţia trebuie să aibe încredere în măsurile pe care le propun autorităţile pentru combaterea coronavirusului - spune secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Horaţiu Moldovan.

El susţine că pacienţii care se află la terapie intensivă sunt într-un număr moderat şi că nu există intenţia de a fi luate măsuri excesive.


Horaţiu Moldovan: Aplicarea relaxării şi a necontrolului eficient al acestor măsuri de relaxare a condus, în mod inevitabil, la apariţia acestui număr mult mai mare de cazuri. Din fericire încă, spitalele noastre sunt în condiţia să facă faţă acestei provocări. Pacienţii gravi care ocupă spaţiul de Terapie Intensivă sunt încă într-un număr moderat. Avem în jur de 250 de pacienţi la Terapie Intensivă în fiecare zi, între care aproximativ 25% sunt ventilaţi mecanic. Populaţia trebuie să aibe încredere în măsurile pe care autorităţile le propun. Este important, de asemenea, ca cei care promovează imagini, care promovează mesaje, fie că este vorba de colegi medici, fie că este vorba de alţi specialişti, politicieni, să nu combată din punct de vedere al comunicării măsurile pe care noi le propunem, pentru că bagatelizarea lor, sublinierea derizoriului nu este corectă şi nu face decât să lucreze împotriva interesului de sănătate publică al acestei ţări.  

    
Realizator: Încă 637 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost depistate în România, în ultimele 24 de ore, iar numărul total a ajuns astfel la 33.585 de îmbolnăviri. La Terapie Intensivă sunt internaţi în prezent 234 de pacienţi infectaţi şi încă 30 de decese provocate de coronavirus au fost anunţate de autorităţi. Numărul celor testaţi pozitiv şi care au solicitat externarea a ajuns la 658.

(RS)


Etichete masuripopulatiacoronavirus(RS)ministerul sanatatiihoratiu moldovan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live