Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 29 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Septembrie 2015
Vizualizari: 1086
Comentează add

Populaţia României a scăzut cu peste 85.000 de oameni în ultimul an, din cauza sporului natural negativ, dublat de accentuarea fenomenului de îmbătrânire a populaţiei.

Populaţia României, în scădere

radiojurnal

Foto: captura video.

Populaţia rezidentă a României este în scădere, astfel că, la 1 ianuarie 2015, în ţară erau aproximativ 19.800.000 de locuitori, cu peste 85.000 mai puţini decât la aceeaşi dată a anului trecut.

Institutul Naţional de Statistică explică fenomenul, în principal, prin sporul natural negativ, dublat de accentuarea fenomenului de îmbătrânire a populaţiei.

"Datele provizorii ne arată un excedent al emigraţiei în raport cu imigraţia. Ce înseamnă asta? Că au plecat mai mult de 40.000 de români decât au sosit din străinătate în România, români sau persoane de altă cetăţenie. Aş dori să evidenţiez un aspect foarte important la nivelul migraţiei internaţionale pe ultimii doi ani: au plecat mai multe femeie decât bărbaţi. Atât în 2013, cât şi în 2014, în jur de 55% din emigraţie este formată din femei şi în jur de 45% din bărbaţi. La imigraţie, raportul este invers, au venit mai mulţi bărbaţi decât femei", a spus directorul INS, Tudorel Andrei. 


Etichete INSpopulaţia Românieiscăderespor natural negativnatalitatemortalitateîmbătrânire

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live