Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Luni, 14 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mariana Vasilache, Radio Chişinău

12 Iulie 2019
Vizualizari: 226
Comentează add

Potrivit noilor date lansate de Biroul Național de Statistică, în 2017 aproape 110.000 de migranți au revenit în Republica Moldova și circa 160.000 au părăsit țara.

Populaţia Republicii Moldova este de 2,7 milioane de persoane

mariana-vasilache-radio-chisinau

 Foto: Arhivă.

Republica Moldova avea aproximativ 2.700.000 de cetăţeni cu reşedinţă obişnuită, la 1 ianuarie 2019, potrivit datelor revizuite ale Biroului Naţional de Statistică. Datele arată o scădere a populaţiei cu 190 de mii de persoane, faţă de recensământul din 2014. 
 
Autoritățile nu au avut până în prezent date reale privind numărul populației Republicii Moldova din cauza lipsei unor instrumente noi de măsurare, a explicat directorul general al Biroului Național de Statistică, Vitalie Valcov.
 
Potrivit noilor date, care au dus la revizuirea mai multor indicatori, rata fertilității în Republica Moldova este una dintre cele mai mari în Europa, constituind 1,81 copii la o femeie de vârstă fertilă, fiind aproape de indicatorii din Suedia, unde mamelor li se oferă o asistență socială la nivel înalt, însă această cifră este insuficientă pentru menținerea nivelului populației din cauza migrației masive.
 
Potrivit noilor date lansate de Biroul Național de Statistică, în 2017 aproape 110.000 de migranți au revenit în Republica Moldova și circa 160.000 au părăsit țara, rata netă constituind aproximativ 50.000 de persoane plecate peste hotare în anul respectiv.
 

Etichete Vitalie ValcovstatisticărecensământpopulaţienatalitateChişinăuRepublica Moldova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live