Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 30 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 August 2021
Vizualizari: 577
Comentează add

Cei 142 de pompieri români, care au ajutat la stingerea incendiilor din Grecia, au fost înaintaţi în grad

Pompierii români care au intervenit în Grecia, înaintați în grad #incendii

radiojurnal

Arhivă FOTO: IGSU.

Cei 142 de pompieri români, care au ajutat la stingerea incendiilor din Grecia, au fost înaintaţi în grad.

Ei au primit şi Emblema de onoare a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, la o ceremonie care a avut loc astăzi la baza de la Ciolpani. Pe lângă felicitările primite de la autorităţile române, ei au fost numiţi "salvatorii Greciei" de către de ambasadorul acestei ţări la Bucureşti. Un reportaj de Alex Buzică.


-: Modulul s-a întors cu bine acasă. Sunt comandantul modulului, locotenent-colonel Csilik.


Reporter: În data de 20 august, 142 de pompieri militari cu 28 de autospeciale au plecat pentru a doua oară spre Grecia, acolo unde s-au confruntat cu incendii violente de vegetație. Pompierii noștri și-au riscat viața și au arătat că sunt profesioniști în lupta cu focul.


-: Din partea Inspectoratului General, locotenent-colonel Csilik Alexandru Adrian, maior Căşaru George, sublocotenent Chiţău Ioan Codrin. Reporter: Ambasadorul Greciei la Bucureşti a declarat astăzi că românii sunt "salvatorii Greciei" și că pompierii români au dat dovadă de curaj și de profesionalism.


-: Îl invit pe domnul general maior Dan Paul Iamandi, inspector general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, pentru a adresa câteva cuvinte.
General-maior Dan Paul Imandi: Aţi încheiat cu bine o misiune care a solicitat implicare şi viteză de reacţie, sub semnul solidarităţii umane. Aţi reuşit să răspundeţi cu promptitudine provocărilor.


Reporter: În baza militară de la Ciolpani, pompierii români au fost decorați, iar la eveniment au participat, printre alții, șeful DSU, Raed Arafat, dar și ministrul afacerilor de interne, Lucian Bode.


Lucian Bode: Dragi pompieri salvatori, pe parcursul zilelor de misiune aţi înfruntat pericole, aţi ţinut piept incendiilor, aţi salvat vieţi şi aţi apărat comunităţi întregi. Pentru acest efort supraomenesc aţi fost din nou aplaudaţi şi apreciaţi de către autorităţile elene.


Reporter: Cei 142 de pompieri români, care au ajutat la stingerea incendiilor din Grecia, au fost înaintați în grad și au fost recompensați cu Emblema de onoare a Departamentului pentru Situații de Urgență.


Etichete pompierigreciaromaniincendiidsuceremonieinaintati in grad(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live