Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NATIONAL RADIOFONIC Miercuri, 20 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Darie, Vaslui

22 August 2017
Vizualizari: 260
Comentează add

În ultimele zile, pompierii vasluieni au avut mult de muncă, numai într-o singur noapte având şase solicitări la incendii.

Pompierii din Vaslui nu au timp nici să-şi tragă sufletul!

alina-darie-vaslui

  Foto: Arhivă/ ISU 

Pompierii din Vaslui au fost solicitaţi în ultima perioadă să intervină la mai multe incendii care ar fi putut fi evitate dacă populaţia ar fi respectat interdicţia de a da foc vegetaţiei în câmp deschis şi dacă nu suprasolicita sursele de energie electrică.

Datorită acţiunii prompte a pompierilor, incidentele respective nu au făcut victime.

În ultimele zile, pompierii vasluieni au avut mult de muncă, numai într-o singur noapte având şase solicitări la incendii.

Din cauza fumatului în locuri nepermise, dar şi a focului deschis lăsat nesupravegheat au ars depozite de furaje, adăposturi de animale, dar şi suprafeţe mari de vegetaţie.

Un astfel de incendiu a avut loc în comuna Stănileşti, unde, cinci ore, pompierii s-au luptat cu focul. De altfel, spun reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, în această perioadă, tot mai multe persoane îşi curăţă terenurile prin incendiere şi pun în pericol întreaga zonă.

Petru Iftene: "Rolul campaniei este de a conştientiza, de a forma în rândul populaţiei o cultură preventivă privind modul de cunoaştere a principalelor riscuri şi de comportare în cazul în care aceste riscuri apar, privind modul de efectuare a lucrărilor de igienizare, pentru că din nefericire /.../ cazuri când nu ne ascultă şi rezultatele se văd în aceste incendii. Principala ar fi efectuarea lucrărilor de igienizare, să se facă pe condiţii meteo fără vânt şi pe timp de zi, locul unde se desfăşoară această activitate să fie la distanţă de siguranţă de alte anexe şi construcţii din gospodărie".

De asemenea, în comuna Vetrişoaia a avut loc un incendiu puternic la o locuinţă în care exista şi un magazin, dar şi un mic depozit de butelii. Au ars 15 butelii şi numai intervenţia promptă a pompierilor a făcut ca incendiul să aibă doar pagube materiale.


Etichete pompieriVasluiincendiiinterdictii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live