Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Duminică, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihai Bădescu

1 August 2017
Vizualizari: 904
Comentează add

Flăcările au cuprins mai bine de 1.000 de hectare de teren, au distrus anexe gospodăreşti şi bunuri, dar şi culturi de porumb sau suprafeţe cultivate cu viţă-de-vie.

Pompierii din Mehedinţi intervin pentru stingerea incendiilor de vegetaţie

mihai-badescu

Foto: IGSU.

Sunt zile de foc pentru pompierii din judeţul Mehedinţi, care în ultimele două săptămâni au intervenit pentru stingerea a peste 80 de incendii de vegetaţie uscată.

Flăcările au cuprins mai bine de 1.000 de hectare de teren, au distrus anexe gospodăreşti şi bunuri, dar şi culturi de porumb sau suprafeţe cultivate cu viţă-de-vie.

Focul este favorizat de ierburile extrem de uscate şi de arşiţa care a lovit Mehedinţiul, dar cel mai grav lucru este că principala cauză este incendierea intenţionată.

Cele mai grave incendii s-au produs în apropierea oraşului Drobeta-Turnu Severin, unde pompierii luptă zilnic cu flăcările, încă de sâmbătă.

Dincolo de vegetaţie uscată, focul a pus în pericol şi chiar a afectat gospodăriile a zeci de oameni.

Pompierii din Mehedinţi se confruntă cu unul dintre cele mai grave valuri de incendii de vegetaţie provocate de om din ultimii ani, iar situaţia este agravată şi de seceta extremă.

Flavius Iscru, purtător de cuvânt: "IGSU Drobeta a avut 81 de intervenţii la vegetaţie uscată, fiind afectate aproximativ 1.230 de hectare de vegetaţie uscată.

Din păcate, incendiile s-au propagat şi la anexe de locuit, la culturi de viţă-de-vie, culturi de porumb şi culturi de grâu. Cauza, în mare parte, a acestor incendii este crearea din culpă a condiţiilor pentru a genera incendii".

Autorităţile avertizează că incendierea terenurilor este pedepsită cu amenzi între 2.500 şi 3.000 de lei, în Mehedinţi două persoane fiind cercetate pentru că ar fi provocat incendii./lalexandrescu/cvanatoru


Etichete incendii de vegetaţiepompieriMehedinţiIGSU

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live