Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristian Matei, Argeș

13 August 2021
Vizualizari: 443
Comentează add

În doar două zile, pompierii au intervenit pe o suprafață cumulată de mai bine de 50 de hectare de terenuri agricole, a căror miriște fusese aprinsă de proprietari.

Pompierii din Argeș se confruntă aproape zilnic cu incendii de vegetație

cristian-matei-arges

  Foto: Arhiva/ Adriana Tudose 

Pompierii din județul Argeș se confruntă aproape zilnic cu incendii de vegetație, provocate de cei care doresc să își igienizeze terenurile.
 
De multe ori, însă, focul scapă de sub control.
 
În doar două zile, pompierii au intervenit pe o suprafață cumulată de mai bine de 50 de hectare de terenuri agricole, a căror miriște fusese aprinsă de proprietari, cu scopul igienizării. Cetățenii trebuie să înțeleagă că focul în câmp deschis devine foarte greu de controlat dacă apucă să se întețească, spune locotenent Ionuț Tunaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, care oferă și câteva sfaturi.
 
Ionuț Tunaru: Să împărțim, dacă este o ardere de resturi vegetale, cantitatea în grămezi care să poată fi controlate. Să avem neapărat, în orice situație, la noi mijloace de stins incendiul, cum ar fi poate lopeți, mături, obligatoriu și apă.
 
Pe de altă parte, 108 pompieri români luptă cu incendiile de vegetație și în Grecia și sunt foarte apreciați de autoritățile elene; între ei, și 11 argeșeni, care acționează în Insula Evia.
 
Ionuț Tunaru: Avem tehnică bună, primită chiar anul acesta, în martie, prin Programul „Viziune 2020”. Se lucrează pe schimburi de șase ore. Aceștia sunt rotiți astfel încât să nu fie foarte afectați de temperaturile mari, de volumul de muncă.
 
Reporter: S-au umplut de laude.
 
Ionuț Tunaru: Ne bucurăm că ne putem face treaba așa cum trebuie și avem personal care este capabil de intervenții bune.
Reporter: În ultimele 48 de ore, pompierii noștri au avut parte și de un pic de răgaz, să-și poată trage sufletul, întrucât în zona Spathari din Insula Evia a plouat puțin.

Etichete pompieriargesincendii de vegetatie(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live