Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Vineri, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 Iunie 2020
Vizualizari: 235
Comentează add

Pompierii caută o femeie de 75 de ani, care ar fi fost luată de viitură

radiojurnal

 Foto: Arhivă/Cristiana Sabău.

A fost emisă o nouă avertizare de inundații cod roșu; sunt vizate râuri de pe raza a șapte județe din nordul țării, de astăzi și până mâine la orele prânzului.

Alte cursuri de apă din 27 de județe se află sub atenționări cod galben și portocaliu de viituri, până joi la miezul nopții. Acestea din urmă sunt în jumătatea de nord a țării. În Vaslui, pompierii caută, în prezent, o femeie de 75 de ani, care ar fi fost luată de viitură în localitatea Gușiței.

Acțiuni de căutare au loc și în comuna Drânceni, unde un bărbat de 30 de ani a intrat în râul Prut, pentru a recupera un buștean adus de apă, s-a scufundat și nu a mai reușit să iasă la suprafață.

În ultimele 24 de ore, ploile au afectat zeci de localități din toată țara.

În Mureș subsolul Spitalului din Sovata și mai multe case au fost inundate după o ploaie torențială, după cum relatează corespondentul RRA Marcela German.

Reporter: Una dintre primele localități afectate de viitura ce a urmat ploii a fost Sovata, explică purtătorul de cuvânt al ISU Mureș, Dan Petru Daniel.
Dan Petru Daniel: În urma fenomenelor meteorologice periculoase și averselor abundente de ploaie, în momentul de față, pompierii intervin pentru extragerea apei din pivnițe și gospodării, în opt localități diferite. Având în vedere numărul mare de intervenții, comanda unității a dispus activarea grupei operative.
-: A fost tot inundat peste tot aici. Nu am avut curajul să ies afară din curte; cu bolovani, cu tot, dar se vede pe drum.
-: Ploua foarte tare și apa pe stradă era până la geam aproape, era să intre apa în casă. Păi, a plouat cam 20 de minute.
-: Ne-am speriat tare, că, uitați, toate străzile sunt asfaltate numai strada asta Scutul nr. 2 nu e asfaltată.
-: De 11 ani stau aici și întotdeauna am avut probleme cu șanțul.
-: Cel puțin 30 de vecini, prieteni, au venit, dădeau cu lopeți, cu mături. Uitați cât e apa, uitați aici utilajul, ce pagubă e asta, câte 1.000 de euro fiecare. Aici am animalele în grajd.
 
Reporter: Au mai fost afectate subsolul Spitalului Sovata și o stație de distribuție carburanți.
Realizator: Din punct de vedere meteorologic, un cod portocaliu și unul galben de vreme instabilă, care cuprindeau aproape toată țara, au expirat la această oră. Rămâne însă valabil un cod galben de vreme rea până joi, care vizează, de asemenea, întreaga țară.
 
(PH)
 

Etichete inundatiiviiturapompiericod rosu(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live