Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Radu

9 Ianuarie 2020
Vizualizari: 1029
Comentează add

Cele două măsurători ale calităţii aerului nu au arătat depăşiri ale valorilor acceptate

Pompierii bucureşteni au stins focul de la Fabrica Electromontaj

catalin-radu

Foto: Arhivă/ ISU

Up-date ora 22.00: Incendiul de la Fabrica Electromontaj din sectorul 3 al Capitalei a fost stins, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă BUcureşti Ilfov.

Focul care a cuprins la început mai multe bazine cu acid clorhidric diluat s-a extins şi la acoperişul halei de aproximativ 300 de metri pătraţi şi a provocat un fum puternic şi dens.

Cele două măsurători ale calităţii aerului nu au arătat depăşiri ale valorilor acceptate. Meteorologii au precizat că norul de fum produs în urma incendiului se va dispersa lent şi să se deplasa către nord-est

Ştire iniţială: Pompierii bucureşteni încearcă, şi la această oră, să stingă incendiul, care a izbucnit cu aproximativ două ore în urmă la Fabrica Electromontaj de pe strada Ilioara din sectorul 3.

Nimeni nu a fost rănit.

Mai mult de 20 de maşini de pompieri au fost trimise acolo. Focul, care a cuprins la început mai multe bazine cu acid clorhidric diluat, s-a extins şi la acoperişul halei de aproximativ 300 de metri pătraţi.

Reporterul Cătălin Radu l-a întrebat pe purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti Ilfov, Daniel Vasile, cum decurge intervenţia.

Daniel Vasile: În acest moment, se lucrează pentru stingerea incendiului, care se manifestă la bazine care au în interior acid clorhidric diluat. Nu sunt posibilităţi de propagare. Există un pericol pentru echipele de pompieri. Acidul clorhidric în contact cu pielea produce arsuri şi, de asemenea, vaporii sunt caustici. În acest moment, la faţa locului nu sunt persoane rănite.

Intervenţia se anunţă a fi una de durată, iar populaţia a fost sfătuită printr-un mesaj RO-ALERT să evite zona, având în vedere că în urma incendiului se degajă o cantitate mare de fum.


Etichete incendiupompieribucuresti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live