Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

18 Ianuarie 2021
Vizualizari: 109
Comentează add

Pompierii avertizează populaţia să nu folosească surse de încălzire nesigure.

Pompierii avertizează populaţia

florin-lepadatu

Foto: Arhiva/ IGSU

Pompierii avertizează populația să nu folosească surse de încălzire neverificate și nici să nu încălzească excesiv sobele.

În Ialomița au apărut deja primele victime intoxicate cu fum; în plus, sursele de căldură necorespunzătoare pot genera și incendii. Clementina Tudor are mai multe informații: "O familie din Ialomița a căzut victimă intoxicării cu monoxid de carbon.

Cei doi soți au fost găsiți inconștienți în casă; din păcate, bărbatul a decedat, iar femeia se află în stare gravă la spital.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Ialomița, sublocotenent Ani Cercel, avertizează populația asupra acestui risc major: "Intoxicația cu monoxid de carbon este cea mai frecventă în acest sezon rece.

Cei mai vulnerabili sunt femeile gravide, copiii, bătrânii, persoanele cu afecțiuni cronice, care sunt sensibile la acțiunea patogenă a acestui gaz."

Pentru evitarea intoxicațiilor cu fum, dar și a incendiilor, autoritățile atrag atenția asupra exploatării corespunzătoare a surselor de încălzire.


Ani Cercel: "Pentru prevenirea intoxicațiilor cu monoxid de carbon toate sistemele de încălzire trebuie să fie corect instalate, întreținute și verificate periodic pentru a avea o bună ventilaţie.

Coșurile, hornurile, țevile de evacuare trebuie și ele inspectate periodic. Încăperile trebuie aerisite frecvent, mai ales unde stau copii mici sau bătrâni. "
 


Etichete pompieriISU

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live