Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Joi, 23 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 August 2021
Vizualizari: 198
Comentează add

Pompierii din Mehedinţi se luptă cu incendii de vegetaţie declanșate de localnici.

Pompierii din Mehedinţi se luptă cu incendii de vegetaţie

radiojurnal

Foto arhivă

Pompierii din Mehedinţi au reuşit, în ultimele două săptămâni, să intervină cu succes la stingerea a peste 100 de incendii de vegetaţie uscată, pornite de localnici care doreau să-şi cureţe terenurile agricole.

Reprezentanţii ISU atrag atenţia locuitorilor, că folosirea focului în aceste perioade caniculare, în care vegetaţia este uscată, este interzisă şi se pedespeşte cu amenzi între 1.000 şi 2.500 de lei.


Reporter: Mihai Bădescu - Pericolul este ridicat, pentru că aproape la fiecare intervenţie, în cazul incendiilor de vegetaţie uscată, pompierii au de apărat culturi, locuinţe sau păduri.
-: Venea focul la vale, către sat, încoace, şi eu atunci venii încoace, să văd care-i situaţia în vie, aicia. Veniră pompierii, acuma cine o fi dat foc, nu se ştie, că-i arşiţa asta.
-: Cine o dat foc, nu ştiu. A anunţat o cumnată, să venim la vie, că ne ia foc via.
Reporter: În majoritatea cazurilor focul este generat de cei care incendiază câmpul, deşi acest lucru este interzis în perioadele caniculare.
Ionuţ Lepădatu, plutonier, ISU Mehedinţi: Foarte mult favorizează vântul, inconştienţa oamenilor. Se pare că vor să-şi igienizeze terenurile, dar nu aşa se face, nu procedează corect, noi trebuie să ne facem treaba. În ultima perioadă am fost asaltaţi cu incendii de vegetaţie, puse de terţe persoane, noi trebuie să ne facem treaba cât mai rapid, să nu afecteze viaţa oamenilor, bunurile, casele.
Raluca Tîrcă, purtător de cuvânt ISU Mehedinţi: Arderea miriştilor, a vegetaţiei uscate, a resturilor vegetale, deşurilor şi altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu focul, emis de primărie, cu avizul Gărzii de Mediu şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.00- la 2.500 de lei.
Reporter: Doar în această vară, în Mehedinţi, au fost distruse de foc cel puţin 70 de hectare cultivate cu grâu.


Etichete incendiivegetatie(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live