Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ COPII! Marţi, 02 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

30 Martie 2020
Vizualizari: 521
Comentează add

Poluarea aerului s-a redus în zonele urbane din Europa în timpul perioadelor de izolare adoptate pentru combaterea coronavirusului.

Poluarea aerului s-a redus în zonele urbane din Europa

florin-lepadatu

Poluarea aerului s-a redus în zonele urbane din Europa în timpul perioadelor de izolare adoptate pentru combaterea coronavirusului, conform imaginilor satelitare publicate luni, însă activiştii avertizează că locuitorii de la oraşe pot fi mai vulnerabili la epidemie, relatează Reuters.

În oraşe precum Bruxelles, Paris, Madrid, Milano şi Frankfurt s-a observat o reducere a nivelurilor medii de dioxid de azot nociv în perioada 5-25 martie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit imaginilor transmise de satelitul Sentinel-5.

Situaţia coincide cu măsurile de izolare adoptate de numeroase ţări europene unde s-a restricţionat transportul rutier - cea mai importantă sursă de oxizi de azot - şi s-a redus activitatea producătorilor industriali.

Noile imagini, publicate de Agenţia Spaţială Europeană (ESA) şi analizate de organizaţia nonprofit Alianţa Europeană pentru Sănătatea Publică (EPHA), demonstrează densitatea în schimbare a dioxidului de azot, un gaz ce poate provoca probleme respiratorii şi cancer, precizează Agerpres.

Evenimentele meteorologice zilnice pot influenţa poluarea atmosferică, astfel încât imaginile satelitare au fost realizate pe o perioadă de 20 de zile şi au fost excluse momentele în care norii influenţau negativ calitatea datelor.


Etichete naturămediuprimăvară

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live