Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Sâmbătă, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

14 Februarie 2020
Vizualizari: 412
Comentează add

Mai multe organizaţii de mediu organizează vineri, în Bucureşti, un marş prin care le cer autorităţilor să ia urgent măsuri pentru a reduce poluarea aerului din Capitală.

Poluarea aerului din capitală

florin-lepadatu

 

Mai multe organizaţii de mediu organizează vineri, în Bucureşti, un marş prin care le cer autorităţilor să ia urgent măsuri pentru a reduce poluarea aerului din Capitală.

Ministrul mediului, Costel Alexe, admite că sistemul naţional de monitorizare a calităţii aerului funcţionează cu sincope, fapt care ar putea afecta acurateţea datelor strânse, mai ales în privinţa aerului pe care îl respiră cetăţenii din oraşele mari.

El spune că sistemul va fi modernizat, iar numărul staţiilor din anumite localităţi va creşte, cum este cazul Capitalei.

Costel Alexe promite să colaboreze cu ONG-urile care au instalat sisteme independente de măsurare a calităţii aerului, pentru a obţine o imagine cât mai clară despre poluarea urbană.

Costel Alexe: "Ne vom vedea la început de lună martie, să vedem cum putem să uniformizăm aceste date, caracteristici tehnice ale acestor senzori, pentru a putea, sub o formă sau alta, să coroborăm datele din reţeaua naţională şi datele pe care le furnizează aceşti senzori, pentru o mult mai bună imagine a calităţii aerului în Bucureşti.

Am luat decizia să facem împreună o reţea independentă şi cu sprijinul ministerului, pentru a putea informa cetăţenii Bucureştiului în timp real de calitatea aerului pe care îl respiră", potrivit Rador.


Etichete poluarenoxeeşapamentauto

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live