Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

26 Octombrie 2021
Vizualizari: 200
Comentează add

Obiectivul este ca Polonia să dispună de 250.000 de militari profesionişti şi de 50.000 de membri ai Forţelor de Apărare Teritorială, un corp paramilitar.

Polonia vrea să-și mărească Armata și înființează un corp de rezerviști

sergiu-stet

 Foto: Arhivă. 

O nouă ''lege de apărare a Patriei'' anunţată marţi, 26 octombrie, de guvernul polonez va impulsiona crearea unui corp de rezervişti, introducerea instrucţiei militare voluntare pentru tineri şi acordarea de numeroase stimulente militarilor, transmite Reuters preluată de Agerpres.

''Un stat care se află la frontiera NATO şi a UE trebuie să dispună de o forţă de descurajare serioasă şi, dacă este necesar, trebuie să poată să se apere eficient, singur şi o perioadă lungă de timp'', a declarat la o conferinţă de presă vicepremierul polonez Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS).
 
La capătul unei perioade de un an de instrucţie militară voluntară şi plătită, tinerii polonezi vor putea intra într-un corp al rezerviştilor, ''după modelul SUA'', a explicat la aceeaşi conferinţă de presă ministrul polonez al apărării, Mariusz Blaszczak, care a descris noua lege drept o ''consolidare radicală a forţelor armate'' poloneze.
 
Obiectivul este ca Polonia să dispună de 250.000 de militari profesionişti şi de 50.000 de membri ai Forţelor de Apărare Teritorială, un corp paramilitar de asemenea în subordinea Ministerului Apărării. Polonia are în prezent 62.000 de militari profesionişti.
 
Polonia, una dintre ţările membre ale NATO care alocă Apărării un buget de cel puţin 2% din PIB, are în vedere creşterea acestui procent la 2,5% şi alocarea acestui domeniu circa 46 de miliarde de euro până în anul 2026.
 
Polonia a contractat recent armament avansat, precum 32 de avioane multirol F-35 şi 250 de tancuri M1 Abrams.

Etichete PoloniaarmatămilitarF-35M1 Abrams

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live