Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

22 Ianuarie 2021
Vizualizari: 126
Comentează add

Pfizer, care a dezvoltat vaccinul în colaborare cu firma germană BioNTech, a redus, în această săptămână, volumul de vaccinuri pe care îl va livra statelor din Uniunea Europeană.

Polonia ar putea da în judecată compania Pfizer

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Polonia ar putea acţiona în instanţă compania Pfizer în februarie, dacă producătorul american de medicamente nu va livra toate dozele programate de vaccin COVID-19, a anunţat un purtător de cuvânt al guvernului polonez citat de Reuters.

Pfizer, care a dezvoltat vaccinul în colaborare cu firma germană BioNTech, a redus, în această săptămână, volumul de vaccinuri pe care îl va livra statelor din Uniunea Europeană. Pfizer şi BioNTech au refuzat să comenteze pe marginea acestui demers, în afara unei declaraţii de săptămâna trecută, în care erau anunţate reduceri ale livrărilor, pe fondul intensificării producţiei în Europa.

Şi Italia a anunţat că ia în considerare o acţiune în instanţă, pe fondul impactului pe care reducerea livrărilor îl poate avea asupra programelor de vaccinare. "Cred că o astfel de decizie (privind acţionarea în instanţă) ar putea fi luată luna viitoare, dacă livrările nu sunt completate în concordanţă cu declaraţia producătorului", a declarat oficialul polonez Piotr Müller, pentru postul public de radio.


Etichete PfizervaccinBioNTechPolonia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live