Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 30 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

24 Mai 2022
Vizualizari: 236
Comentează add

Obiectivul Rusiei ar fi provocarea unei crize alimentare care să aibă efecte devastatoare în nordul Africii, generând ulterior valuri consecutive de migraţie.

Polonia acuză Rusia că încearcă să provoace o criză alimentară în Africa

sergiu-stet

  Foto: Arhivă.

Autorităţile poloneze au acuzat Rusia că încearcă să saboteze recoltele ucrainene, pentru a genera o criză alimentară care să aibă efecte devastatoare în nordul Africii, generând ulterior valuri consecutive de migraţie.
 
BBC îl citează pe premierul polonez, Mateusz Morawiecki, care a asemănat acest lucru cu Marea Foamete din anii '30 - Holodomor - provocată de Iosif Stalin.
 
De altfel și alți oficiali europeni s-au arătat îngrijorați în ceea ce privește securitatea alimentară pusă în pericol de Rusia.
 
Conform agenției Reuters, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, consideră că Europa trebuie să discute cu Rusia cu privire la posibilitățile de reluarea exporturilor de grâu și de alte alimente din Ucraina, pentru a preveni o criză alimentară globală.
 
"Nu poate fi în interesul Rusiei ca din cauza Rusiei oamenii din lume să moară de foame", a spus doamna von der Leyen, prezentă la Forumul Economic Mondial de la Davos, în cursul unui interviu pentru Reuters.
 
"Prin urmare, cred că ar trebui în primul rând să începem un dialog cu Rusia, dacă nu va exista un acord că acest grâu să iasă din Ucraina", a mai adăugat președintele CE. 

Etichete Mateusz MorawieckiPoloniaHolodomorMarea FoametemigrațieAfricaUrsula von der Leyen

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live