Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

9 Ianuarie 2018
Vizualizari: 647
Comentează add

Poliţistul care a agresat sexual doi copii în liftul unui bloc din Bucureşti va fi prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Poliţistul care a agresat sexual doi copii în liftul unui bloc, reţinut

florin-lepadatu

 

Poliţistul care a agresat sexual doi copii în liftul unui bloc din Bucureşti va fi prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, după ce luni a fost reţinut pentru 24 de ore.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IGP, Georgian Drăgan, bărbatul a mai fost acuzat anul trecut de agresiune sexuală, însă cercetarea penală nu a putut continua din lipsă de probe.

El a mai spus că în prezent colegii săi fac verificări pentru a afla exact în câte astfel de cazuri a mai fost implicat bărbatul de 45 de ani, care din 2010 era şofer la Brigada Poliţiei Rutiere.

Georgian Drăgan: "S-a pus în mişcare acţiunea penală împotriva persoanei respective, aşadar el din punct de vedere legal nu a putut fi pus la dispoziţie, dar tocmai de aceea şeful Poliţiei Române a dispus acest control în ceea ce priveşte inclusiv managementul structurii din care făcea parte poliţistul pentru a vedea dacă s-au respectat condiţiile legale, dacă a fost evaluat corect poliţistul şi dacă se putea evita un astfel de caz.

Poliţistii efectuează verificări pentru a identifica toate lucrările care l-ar putea viza, unele lucrări nu au putut avansa, nu s-au putut efectua cercetări mai departe din lipsă de probe."

Ministrul de interne, Carmen Dan, a cerut, de urgenţă, o evaluare de ansamblu a conducerii Poliţiei Române de la toate nivelurile şi o verificare psihologică serioasă a angajaţilor din sistemul de siguranţă publică.

Ea a convocat luni o şedinţă în care a fost analizat cazul angajatului de la Poliţia Rutieră acuzat de pedofilie.

Şi liderul PSD, Liviu Dragnea, consideră că sunt necesare atât o analiză serioasă în ceea ce priveşte conducerea Poliţiei Române, cât şi o anchetă care să vizeze modul în care au fost făcute evaluările psihologice ale agentului, precizează Rador.


Etichete Poliţistagresiunecopiipedofil

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live