Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Vineri, 30 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

12 Aprilie 2013
Vizualizari: 1080
Comentează add

În Ungaria, politiştii acuzaţi de uciderea unui cetăţean român, în timpul unor audieri, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Poliţiştii ungari acuzaţi de uciderea unui român, arestaţi

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

Foto: Reuters

În Ungaria, politiştii acuzaţi de uciderea unui cetăţean român, în timpul unor audieri, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Cei doi sunt suspectaţi de lovituri cauzatoare de moarte, iar judecătorii au considerat că există riscul ca aceştia să fugă sau să influenţeze derularea anchetei declanşate în acest caz.

Decizia instanţei nu este definitivă, avocaţii celor doi anunţând că vor face recurs.

Cei doi poliţişti au fost concediaţi, iar şeful Poliţiei Naţionale Ungare, Károly Papp, a condamnat fapta acestora pe care a calificat-o drept inacceptabilă, inadmisibilă şi de nesuportat.

Totodată, doi superiori ai acestora au fost suspendaţi din funcţie.

Reprezentanţii Ambasadei României de la Budapesta se află în legătură cu autorităţile ungare, solicitând informaţii legate de derularea anchetei şi sunt pregătiţi să acorde asistenţă consulară familiei cetăţeanului român.

 Ministerul Român de Externe precizează, într-un comunicat, că reprezentanţii diplomatici români au transmis deja aşteptările autorităţilor de la Bucureşti ca vinovaţii de agresiune să răspundă potrivit legii.

Vă reamintim că procuratura ungară a anunţat că doi poliţişti din localitatea Izsák, din centrul ţării, au fost reţinuţi după ce ar fi agresat un bărbat cu cetăţenie română, provocându-i moartea.

Purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale din Ungaria a precizat că bărbatul în vârstă de 47 de ani, care locuia în oraşul Izsák, a fost condus, luni, la sediul Poliţiei din localitate, după ce a fost suspectat de comiterea infracţiunii de furt, dar în timpul audierilor a fost agresat de doi poliţişti şi şi-a pierdut viaţa din cauza leziunilor grave suferite.


Etichete Ungariacetăţean românprocuraturăpoliţieaudieriarest preventiv

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live