Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Decembrie 2016
Vizualizari: 571
Comentează add

Poliţiştii sunt în dispozitiv şi la această oră pentru a preveni orice incident în desfăşurarea alegerilor şi pentru a supraveghea transportul buletinelor de vot.

Polițiștii supraveghează transportul buletinelor de vot

radiojurnal

Poliţiştii sunt în dispozitiv şi la această oră pentru a preveni orice incident în desfăşurarea alegerilor şi pentru a supraveghea transportul buletinelor de vot.

Ministerul de Interne va face, astăzi dimineaţă, o nouă raportare cu privire la posibilele infracţiuni legate de procesul electoral.

Mai mult de 200 de sesizări s-au înregistrat, dar puţin peste jumătate au fost şi confirmate, a notat reporterul nostru, Daniela Mănuţă.

33 de persoane sunt acum cercetate pentru coruperea alegătorului, fraudă, violarea confidenţialităţii votului şi falsul de identitate.

Poliţiştii au constatat 25 de fapte contravenţionale şi au sancţionat 19 persoane, a precizat, aseară, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, comisarul-şef Monica Dajbog.

Asociaţia Pro Democraţia afirmă, într-un comunicat, că, spre deosebire de alegerile locale, la scrutinul de ieri nu au fost sesizate nereguli majore care să necesite intervenţia autorităţilor sau formularea unor contestaţii.

Între neregulile sesizate de observatorii Asociaţiei şi de cetăţeni au fost: publicarea, de către anumite canale media, a rezultatelor exit poll-ului înainte de ora 21; necunoşterea prevederilor legale de către membrii secţiei de votare, erori ale sistemului informatic şi interpretarea eronată a legii cu privire la votul pe listele suplimentare.

Un procent semnificativ dintre sesizările primite la call-center-ul organizat de Expert Forum şi Funky Citizens se referă, de asemenea, la probleme legate de neclaritatea privind votul pe listele suplimentare în cazul vizelor de flotant.


Etichete alegeri parlamentare 2016polițiștiMinisterul de Interne

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live