Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Februarie 2018
Vizualizari: 656
Comentează add

Patrulele de poliţişti încearcă să-i convingă pe oamenii străzii să accepte cazarea în adăposturile Primăriei capitalei şi a celor de sector.

Poliţiştii patrulează pe străzi pentru a-i repera pe oamenii străzii

radiojurnal

 

La Bucureşti, echipajele Poliţiei Locale patrulează pe străzi pentru a-i convinge pe oamenii străzii să accepte cazarea în adăposturile Primăriei capitalei şi a celor de sector. Primăria sectorului 2 anunţă că până în prezent au fost cazate 40 de persoane, iar în sectorul 6 au fost identificate 31 de persoane, dar numai 10 au acceptat să meargă în aceste centre.

La adăpost, oamenii străzii beneficiază de masă caldă, baie şi consultaţii medicale. De asemenea, reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov împreună cu voluntarii din Programul "Există un Erou", merg pe stradă pentru a-i găsi pe oamenii fără adăpost.

Şefa Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov, Alice Grasu, spune, însă, că de multe ori oamenii străzii refuză să meargă în adăposturile primăriilor sau în spitale. 

"Încă de noaptea trecută am luat măsuri împreună cu voluntarii Serviciului de Ambulanţă şi voluntarii din Programul "Există un Erou", de a peria oraşul. Ei merg în zonele cele mai frecventate de oamenii fără adăpost, astfel că şi azi-noapte au fost identificate 4 persoane de aceste echipaje ale noastre de voluntari. Echipajele anunţă Serviciul de Ambulanţă, noi ne deplasăm şi îi transportăm în timpul cel mai scurt către adăposturi. Sigur, întâmpinăm dificultăţi pentru că multe persone fără adăpost nu înţeleg necesitatea de a pleca împreună cu ambulanţă la aceste adăposturi, iar dacă sunt persoane cu probleme de sănătate, să fie transportate la spitalele de urgenţă", a declarat Alice Grasu.


Etichete Serviciul de Ambulanţă Bucureşti IlfovAlice Grasuoamenii strrăzii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live