Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' (continuare) Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marcela Petcu

5 Iulie 2022
Vizualizari: 216
Comentează add

Mulți români aleg să își petreacă zilele de concediu în afara țării. Unii uită, însă, să includă în pregătire esențialul - documentele de călătorie.

Polițiștii de frontieră, nevoiți să întrerupă călătoria a zeci de minori

marcela-petcu

   FOTO: www.politiadefrontiera.ro.

Polițiștii de frontieră au fost nevoiți în această perioadă să întrerupă călătoria a zeci de minori, deoarece părinții sau însoțitorii lor nu dețineau documente legate de trecerea graniței.

Oamenii legii îi sfătuiesc pe cei care ies din țară însoțiți de un minor să se informeze asupra condițiilor în care acesta poate fi trecut frontiera.

Mulți români aleg să își petreacă zilele de concediu în afara țării. Unii uită, însă, să includă în pregătire esențialul - documentele de călătorie - mai ales că inclusiv pentru cele mai apropiate destinații minorii nu pot trece de vamă neînsoțiți, iar cei sub 14 ani au neapărat nevoie de pașaport.

Condiții în plus sunt și pentru cei însoțiți de un singur părinte sau de o persoană care nu are această calitate.

Numai de la începutul anului, polițiștii de frontieră giurgiuveni au fost nevoiți să oprească la graniță zeci de minori care nu aveau actele necesare. Mai exact, cei care îi însoțeau nu posedau documente de călătorie valabile, părintele însoțitor nu avea acordul celuilalt părinte, prin procura notarială, sau însoțitorii minorilor, alții decât părinții, nu au prezentat cazierul judiciar.

 


Etichete polițiști de frontierăcalatorieminori

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live