Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 24 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Aprilie 2016
Vizualizari: 731
Comentează add

"Mii de polițiști" vor veghea la siguranța publică și la cea rutieră cu prilejul vacanței de Paști.

Polițiștii anunță pregătiri specifice de Paști

radiojurnal

Foto: Arhivă facebook.com/politiaromana.

Poliţiştii de frontieră spun că sunt pregătiţi pentru afluxul de călători din perioada Sărbătorilor Pascale.

Potrivit reporterului nostru Daniela Mănuță, în prezent, 3.000 de politisti  de frontieră desfăşoară, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, fiind dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei, respectiv prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu bunuri de larg consum.

Intrucat in aceasta perioada mulţi dintre cetăţenii români aflaţi în străinătate se intorc acasa, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria, Bulgaria dar şi în cele de la graniţa cu R. Moldova se preconizează o creştere a traficului de persoane şi mijloace de transport, fapt pentru care Poliţia de Frontieră Română anunță că a dispus "toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control eficient, operativ şi civilizat".

Astfel, s-au luat măsuri de suplimentare a personalului care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi de creştere a numărului arterelor de control din punctele de frontieră, în limita configuraţiei acestora.

Politia de Frontiera reaminteste ca pentru a veni în sprijinul participanţilor la trafic, a fost dezvoltata o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro.

Doi polițiști români vorbitori de bulgară merg în țara vecină

Poliţiştii români încep vineri o nouă misiune în stațiunea Nisipurile de Aur, din Bulgaria. Potrivit reporterului RRA Daniela Mănuță, aceștia îi vor consilia şi le vor acorda sprijin cetăţenilor români ce aleg să-şi petreacă minivacanța de Paște pe litoralul Bulgariei.

Potrivit Politiei Romane, doi poliţişti români se deplasează în ţara vecină, pentru a acționa alături de poliţiştii bulgari, în staţiunea turistică Nisipurile de Aur, pana la data de 2 mai.

Poliţiştii sunt din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Teleorman și Giurgiu și au fost instruiţi şi pregătiţi pentru a-şi îndeplini cu succes misiunile încredinţate, un criteriu obligatoriu de selecţionare fiind acela de a fi un bun vorbitor de limbă bulgară.

Este al șaptelea an în care se organizează asemenea misiuni, activităţile anterioare bucurându-se de apreciere din partea turiştilor români care au avut astfel posibilitatea de a se adresa direct poliţiştilor români pentru soluţionarea unor probleme, deşi se aflau pe teritoriul altui stat.

În cadrul misiunilor desfășurate vara trecută, poliţiştii români spun că au consiliat peste 3.500 de turişti români, în special cu privire la indicarea anumitor destinaţii şi furnizarea unor informaţii de ordin legislativ din Bulgaria.

Și polițiștii constanțeni anunță mobilizări suplimentare

Peste 300 de poliţişti constănțeni vor acţiona suplimentar faţă de cei care se vor afla în dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică și vor avea ca priorități prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi vor intervini rapid la orice sesizări cu privire la comiterea unor fapte antisociale, consemnează corespondenta noastra la Constanta Mona Constaninescu.

Ea spune că oamenii legii se vor afla în stradă în dispozitive mixte de ordine şi siguranţă publică, în proximitatea lăcaşurilor de cult sau în zonele de desfăşurare a manifestărilor publice circumscrise acestei sărbători. 

Ea mai susține și că pentru menținerea ordinii și siguranței publice se vor organiza zilnic patrule de siguranță publică pedestre și auto.

De asemenea, afirmă mona Constainescu, polițiștii constănțeni vor derula acțiuni pentru protejarea populației împotriva actelor de comerț ilicit, în special cu produse alimentare specifice perioadei, împreună și cu specialiștii A.S.V.S.A. și cu cei ai A.N.P.C.

"Pe toate drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice, pe traseele de acces către litoralul Mării Negre, precum şi în zona bisericilor, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru menţinerea fluenţei traficului şi prevenirea producerii unor evenimente negative, în general a celor generate de excesul de viteză și a conducerii autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice, fiind amplasate în trafic peste 10 aparate radar", ne-a mai transmis reporterul RRA.


Etichete pastipolitistiordine si disciplina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live