Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA''(CONTINUARE) Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

17 Iunie 2022
Vizualizari: 406
Comentează add

Politica de lărgire rămâne pilonul cheie al implicării europene în regiunea Balcanilor de Vest.”

”Politicile de extindere de succes depind și de dorința partenerilor”

florin-lepadatu

Nicolae-Ionel Ciucă.     Foto: Arhivă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI- Politica de lărgire rămâne pilonul cheie al implicării europene în regiunea Balcanilor de Vest, a declarat astăzi premierul Nicolae Ciucă.

Şeful executivului  român a transmis un mesaj video în cadrul unei conferinţe de specialitate, organizate la Timişoara de New Strategy Center şi Universitatea de Vest.

Politica de lărgire este şi cel mai important instrument pentru stimultarea unei dezvoltări sustenabile în această regiune, a mai spus primul-ministru.

El a adăugat că dorinţa recentă a celor trei state - Ucraina, Georgia şi Republica Moldova - de a adera la Uniunea Europeană nu ar trebui să fie un impediment pentru ţările din Balcanii de Vest, care îşi doresc acelaşi drum.


Niculae Ciucă: ”Politica de lărgire rămâne pilonul cheie al implicării europene în regiunea Balcanilor de Vest și este cel mai important instrument pentru stimularea unei dezvoltări sustenabile în această regiune. Este scopul nostru ca această regiune să fie ancorată pe drumul său european și a atinge aceste obiective înseamnă responsabilitate împărtășită pentru partenerii din regiune și pentru Uniunea Europeană. În același timp, politicile de extindere de succes depind și de dorința partenerilor de a îndeplini cerințele din procesul de aderare.”

 Cea de-a 6-a ediţie a Conferinţei "Provocări de securitate în Balcani" are drept temă centrală evoluţiile din sud-estul Europei în contextul post-pandemic şi al războiului din Ucraina, a transmis corespondenta RRA, Alina Bujancă.


Etichete Nicolae-Ionel Ciucă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live