Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Vineri, 14 Mai

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

George Nuţă

7 Februarie 2017

Pădurea joacă un rol foarte important în menţinerea sănătăţii pământului.

Politicile climatice implică managementul pădurilor Politicile climatice implică managementul pădurilor - Conține audio

george-nuta

Pădurea joacă un rol foarte important în menţinerea sănătăţii pământului.

L-am invitat pe domnul Gheorghe Tinel, silvicultor, membru în Parlamentul României, să ne spună ce rol acordă Uniunea Europeană pădurii, în politicile sale de combatere a gazelor cu efect de seră.

AUDIO: Europa verde.

Gheorghe Tinel: Cred că Uniunea Europeană are rolul în momentul de faţă de a deschide acest drum al implementării unor politici care să genereze o stopare a fenomenului de schimbări climatice. Este singura care în momentul de faţă are toate capabilităţile necesare de a transpune în practică politici care să genereze astfel de aşteptări. Nu este uşor faptul că Uniunea Europeană încă nu are în momentul de faţă o directivă la nivel european privind modul de gospodărire unitară a pădurilor, abia acum într-adevăr încearcă să redacteze şi să impună prin Parlamentul European şi pe urmă să transpună la nivelul parlamentelor naţionale, deci e clar că mai este mult de lucru dar, după părerea mea, timpul nu aşteaptă.

Reporter: Tocmai de aceea au existat voci după care Uniunea Europeană ar trebui să fie motorul acţiunilor de combatere a schimbărilor climatice. Are capacitatea necesară, are forţa necesară pentru a face mai mult în acest sens.

Gheorghe Tinel: Cred că Uniunea Europeană are forţa să impună la nivel european acest set de politici. Discutăm de o resursă naturală fără de care - o gestionare în condiţii normale, ştiinţifice, ecologice - nu putem să discutăm de evoluţia vieţii în continuare.


Etichete euranetpluscomisia europeanauniunea europeana,

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live