Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Ianuarie 2015
Vizualizari: 1305
Comentează add

Comisia de Buget-Finanţe şi Bănci a Camerei Deputaţilor se reuneşte miercuri pentru a dezbate problema creditelor în valute volatile.

Politicienii caută soluţii pentru problema creditelor în franci

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Comisia de Buget-Finanţe şi Bănci a Camerei Deputaţilor se reuneşte miercuri pentru a dezbate problema creditelor în valute volatile - a anunţat secretarul acestui for legislativ, Andreea Paul. 

Premierul Victor Ponta afirmă, că BNR, băncile private, Guvernul şi Parlamentul trebuie să găsească soluţii legale, pentru ca, pe viitor cetăţenii să fie protejaţi de efectele unor crize de pe piaţa financiar-bancară. 
 
El a făcut, totodată, un apel la reprezentanţii tuturor partidelor să nu dea iluzii celor afectaţi de creşterea francului elveţian. 
 
O rezolvare caută şi Partidul Mişcarea Populară, care cere Guvernului să aprobe ordonanţă de urgenţă prin care toate persoanele care au luat credite în valută să le poată converti în lei.
 
"Propunerea este aceea, de a oferi posibilitatea clienţilor să-şi convertească creditele luate în valută, în lei, la cursul momentului în care au făcut creditarea, plus/minus 20%, pentru că fluctuaţia poate să fie în sus sau în jos, a valutei.
 
"De asemenea, cel care poate cere convertirea creditului - poate să fie inclusiv banca - într-o astfel de soluţie câştigă toată lumea. Pe de o parte, cei împrumutaţi vor avea posibilitatea să-şi plătească împrumuturile la o rată acceptabilă; pe de altă parte, băncile vor face în continuare profituri din dobânzi şi comisioane", spune  Elena Udrea, preşedintele formaţiunii.  
 
La rândul său, Partidul Naţional Liberal solicită convocarea de urgenţă a Parlamentului în vederea adoptării legii insolvenţei persoanelor fizice. 
 
Potrivit copreşedintelui PNL, Alina Gorghiu, aceasta este singura reglementare care poate pune clientul aflat în incapacitate de plată în poziţia de a nu fi executat silit.
 

Etichete Comisia de Buget-Finanţe şi BănciCamera Deputaţilorfranc elveţianPremierul Victor PontaAndreea PaulBNRbăncile privateGuvernulParlamentulPartidul Mişcarea PopularăElena UdreaPNL; Alina Gorghiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live