Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

George Nuţă

20 Iulie 2016
Vizualizari: 575
Comentează add

Am dorit să aflăm care este politica Uniunii Europene în domeniu. Doamna Norica Nicolai, europarlamentar, ne oferă informaţii.

Politica UE pentru pescuit responsabil Politica UE pentru pescuit responsabil - Conține audio

george-nuta

Exploatarea intensivă a stocurilor de peşte la nivel mondial, dorinţa de câştig imediat şi cât mai mare, lipsa de respect faţă de mediu şi biodiversitate au creat mari probleme mediului marin.

Astfel, multe specii sunt în pericol şi necesită protecţie.

Am dorit să aflăm care este politica Uniunii Europene în domeniu. Doamna Norica Nicolai, europarlamentar, ne oferă informaţii.

AUDIO: Europa verde. Euranet Plus.

Norica Nicolai: Sunt specii de peşte în pericol. Tonul roşu este un stoc de peşte care are foarte multe probleme. Ştim foarte bine că toate aceste organizaţii regionale au şi o componentă de cercetare ştiinţifică, pe care o fac împreună cu universităţile, şi din aceste studii rezultă o deteriorare din ce în ce mai accentuată a stocurilor de peşte.

Reporter: Este o ofensivă dusă de ţări puternice sau de mari companii în ceea ce priveşte sporirea cotelor de peşte şi pescuitul nu afectează în mod serios stocurile de peşte? Nu contribuie la degradarea aceste resurse absolut extraordinare?

Norica Nicolai: Ba da. În momentul de faţă aceste stocuri sunt exploatate abuziv, capturile se aruncă, sunt stocuri de peşte în pericol. Este foarte greu să acţionezi, dacă nu ai o conduită comună între ţările care îşi desfăşoară activitatea acolo, pentru că unii pot proteja, alţii pot distruge şi nicio activitate nu are niciun fel de eficienţă. Există o îngrijorare cu privire la anumite specii, toate aceste lucruri fac ca bătălia pentru viitoarele reglementări cu privire la dreptul mării să fie una foarte accentuată.


Etichete Politica UE pentru pescuit responsabilnorica nicolaieucomisia europeana

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live