Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 05 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

21 Februarie 2020
Vizualizari: 377
Comentează add

Declaraţii ale preşedintelui Klaus Iohannis, la Bruxelles, înaintea celei de a doua zile a summit-ului european.

Politica agricolă comună "are nevoie de finanţare"

oana-bala

Preşedintele României Klaus Iohannis în timpul unei declaraţii de presă la Bruxelles. Foto: presidency.ro

Liderii europeni au reluat discuţiile la Bruxelles pe tema bugetului multianual, după o noapte de consultări asupra unei variante de compromis propuse de preşedintele Consiliului, Charles Michel.

Preşedintele Klaus Iohannis, care s-a întâlnit la prima oră cu şefii Consiliului şi Comisiei Europene, spune că sunt încă divergenţe în privinţa priorităţilor bugetare.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că şi în discuţiile de ieri, dar şi la întâlnirea cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, din această dimineaţă a reiterat importanţa coeziunii pentru România şi a subliniat că politica agricolă comună reprezintă un pilon de bază, care are nevoie de finanţare.

Pentru țara noastră toate aceste fonduri sunt importante, a mai spus șeful statului înaintea reuniunii și a precizat că a pus accent pe fondurile dezvoltării rurale, unde s-au înregistrat reduceri semnificative.

Discuțiile au durat până la 6:00 dimineața, pentru că liderul Consiliului și șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-au întâlnit cu toți șefii de stat și de guvern din țările membre.

Însă președintele României consideră că nu s-au înregistrat progrese.

Rezultatul este dezamăgitor și va fi nevoie și de alte reuniuni până la Consiliul European de primăvară de la sfârșitul lunii martie.


Etichete summitbruxellesiohannisbugetue

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live