Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMÂNII DE PRETUTINDENI Sâmbătă, 28 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihai Bădescu

8 Octombrie 2012
Vizualizari: 1884
Comentează add

De la începutul anului, în judeţul Mehedinţi au fost descoperite 19 autoturisme furate, patru dintre acestea fiind vândute unor oameni de bună credinţă.

Poliţia pe urmele proprietarilor dispuşi să li se fure maşina Poliţia pe urmele proprietarilor dispuşi să li se fure maşina - Conține audio

mihai-badescu

Foto: Arhivă Reuters.

În ultimii ani, reţelele traficanţilor de maşini s-au răspândit şi pe teritoriul ţării noastre.

În judeţul Mehedinţi, au fost descoperite 19 autoturisme furate din afara României. Patru din acestea au fost vândute pe piaţa autohtonă.

Un primar din judeţul Mehedinţi a condus mai mulţi ani o maşină furată, înmatriculată legal, iar când un tânăr care a cumpărat-o de la el a încercat să iasă din ţară, la vamă i s-a spus că autoturismul este declarat furat din 2011 de către o persoană din Portugalia. 

"Autoturismul a fost găsit la un control suplimentar executat de către poliţiştii de frontieră din cadrul punctului de trecere Porţile de Fier II.

"Maşina respectivă este furată din Portugalia, drept pentru care s-a indisponibilizat această maşină, urmând ca persoana care a fost găsită la volan să fie cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire la furt", a declarat pentru Radio România Actualităţi purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră, Valeriu Pera.

Cei doi par să fi căzut victime ale traficanţilor de maşini, care uneori, potrivit poliţiei, sunt înţeleşi cu proprietarii iniţiali ai maşinilor.

"Există înţelegeri prestabilite între membrii reţelelor care fac trafic cu autorismele de lux furate.

"Înţelegerea presupune să i se lase un timp celui care aduce maşina din străinătate pentru a o înmatricula în condiţii legale în România.

"Apoi fie o reclamă furată la firma de asigurari din ţara respectivă, fie o vând amatorilor de chilipiruri dacă este închiriată de la o firmă de leasing, fie fabrică acte false", a mai adăugat Valeriu Pera.

Audio: Reportaj despre reţelele de traficanţi din Mehedinţi.
.


 


Etichete Ştiri Sud-Vestmaşini furateautoturismePortugaliaRomâniaPoliţia de Frontierăreţeatraficanţi de maşini

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live