Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

6 Mai 2019
Vizualizari: 618
Comentează add

Comisia de industrii din Camera Deputaţilor a avizat favorabil proiectul legislativ care va obliga Poliţia Rutieră să renunţe la radarele montate pe maşini neinscripţionate.

Poliţia, obligată să renunţe la radarele montate pe maşini neinscripţionate

alex-lancuzov

Comisia de industrii din Camera Deputaţilor a avizat favorabil proiectul legislativ care va obliga Poliţia Rutieră să renunţe la radarele montate pe maşini neinscripţionate.

Actul normativ va merge mâine la Comisia de Transport, urmând apoi votul final în Camera Deputaţilor, care este for legislativ în acest caz.

În comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor sunt mai multe proiecte de lege pentru modificarea Codului Rutier.

Printre acestea, propunerea de anul trecut, prin care Poliţia Rutieră era obligată să semnalizeze aparatele de radar cu panouri succesive şi totodată, să nu mai monteze aparate radar pe maşini fără însemnele poliţiei.

Prima formă a proiectului, trimisă la promulgare în toamna anului trecut, a fost atacată al Curtea Constituţională, iar judecătorii au decis că este parţial neconstituţională în ceea ce priveşte articolele privind semnalizarea radarelor prin panouri, montate la o anumită distanţă.

A trecut, însă, de filtrul CCR articolul prin care poliţiştii rutieri nu mai pot monitoriza circulaţia cu radare montate şi pe maşini fără însemnele poliţiei, practic, acele radare, în staţionare sau în mişcare, pe care şoferii nu le pot observa la timp.

De asemenea, în forma votată astăzi, a fost păstrată şi obligaţia ca agentul de poliţie care lucrează cu radare mobile tip pistol să nu se îndepărteze de la maşină.


Etichete rutierradar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live