Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

3 Iulie 2020
Vizualizari: 404
Comentează add

China a numit un oficial cunoscut pentru duritate la conducerea Agenţiei pentru Securitate Naţională din Hong Kong.

Poliţia Hong Kong aduce primele acuzaţii în baza noii legi a securității

sergiu-stet

  Proteste în Hong Kong. Foto: captură video/Arhivă. 

China a numit un oficial chinez, cunoscut pentru duritatea concepțiilor, pentru a conduce noua Agenţie pentru Securitate Naţională din Hong Kong.
 
Zheng Yanxiong şi-a realizat ascensiunea în provincia sudică Guangdong. BBC amintește că el a avut o abordare dură faţă de protestatarii anti-corupţie în satul Wukan, în 2011.
 
Conform BBC, poliţia din Hong Kong a adus primele acuzaţii în conformitate cu noua lege a securităţii naţionale impuse de Beijing, în cursul acestei săptămâni.
 
Un bărbat de 24 de ani care a lovit mai mulţi poliţişti cu motocicleta a fost acuzat de incitare la secesiune şi activitate teroristă. Imaginile postate pe social media înfăţişează o motocicletă portocalie care merge pe o stradă lăturalnică din Hong Kong şi loveşte un grup mic de poliţişti, rănind trei dintre ei.
 
Şoferul pare apoi să piardă controlul asupra motocicletei şi cade la pământ, după care este prins. Potrivit unor rapoarte, bărbatul purta un drapel pe care era scris "Eliberaţi Hong Kongul. Revoluţia timpurilor noastre", slogan pe care guvernul din Hong Kong l-a declarat între timp a fi ilegal, potrivit noii legi de securitate a oraşului.
 

Etichete Hong KongZheng YanxiongGuangdongChinaWukan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live