Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu, corespondent RRA în Marea Britanie

29 Noiembrie 2019
Vizualizari: 774
Comentează add

Cele mai noi informaţii provind atacul de pe Podul Londrei.

Poliţia anchetează incidentul de la Podul Londrei ca fiind unul terorist

dan-vasiliu-corespondent-rra-in-marea-britanie

Police and emergency vechiles gather near London Bridge in London, on November 29, 2019 after reports of shots being fired on London Bridge. A man wearing a suspected hoax explosive device was shot dead by armed officers on London Bridge on Friday after a stabbing spree, in what police said was a terrorist incident. DANIEL SORABJI / AFP

Câţiva oameni au fost înjunghiaţi pe Podul Londrei, iar poliţia britanică anchetează incidentul ca fiind unul terorist.

Un suspect a fost împuşcat de poliţie.

Pentru ultimele informaţii pe această temă intrăm acum în legătură directă cu corespondentul nostru la Londra, Dan Vasiliu.

Corespondenţă din Londra - Potrivit informațiilor existente în acest moment, o persoană înarmată cu un cuțit a început să atace trecătorii de pe Podul Londrei undeva în jurul orei locale 14:00, cel puțin cinci persoane fiind rănite. Poliţia a anunţat că atacatorul, care avea asupra sa un dispozitiv exploziv fals, a fost împuşcat de forţele de ordine. Incidentul este tratat ca fiind unul terorist, dar momentan nu se cunosc motivele exacte care l-au determinat pe atacator să acţioneze în acest fel.

Postul de televiziune Sky News a intrat în posesia unor imagini video, în care se pot vedea momente din timpul acestui atac. În imagini pot fi văzute în jur de 10 persoane, care încearcă să imobilizeze un bărbat şi una dintre ele reuşeşte să îi smulgă cuţitul pe care îl avea în  mână. În acel moment au intervenit trei poliţişti, care le-au cerut civililor să evacueze zona. Ofiţerii aveau armele îndreptate înspre atacator, care se lupta încă cu unul dintre trecători. Poliţiştii l-au scos pe acesta din bătaia armelor şi apoi s-a auzit o împuşcătură. În acest moment, Podul Londrei este în continuare blocat, fiind evacuate şi magazinele şi restaurantele din zonă. Premierul Boris Johnson, ministrul de interne Priti Patel şi primarul Londrei, Sadiq Khan, au precizat că se află în legătură permanentă cu reprezentanţii forţelor de ordine, cărora le mulţumesc pentru promptitudinea cu care au intervenit.


Etichete londraatacpodul londrei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live