Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 10 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Iulie 2017
Vizualizari: 762
Comentează add

Au fost simplificate şi procedurile de despăgubire în situaţia unui accident, astfel încât timpul de indisponibilizare a unui autovehicul a fost redus cu aproape 40%.

Poliţele RCA vor fi cu 80% mai scumpe pentru şoferii indisciplinaţi

radiojurnal

 

Conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară şi reprezentanţi ai asociaţiilor patronale şi profesionale din domeniul transportului rutier de mărfuri şi persoane au discutat despre normele de aplicare a noii legi privind asigurările RCA.

Valoarea poliţelor va fi cu 80% mai mare pentru şoferii indisciplinaţi, a declarat vice-preşedintele ASF, Cornel Coca Constantinescu.

"Cel care este asigurat şi are un comportament adecvat în trafic trebuie să primească un discount semnificativ. Am crescut acest bonus de la 32% la 50%. În ceea ce priveşte categoria persoanelor care au un comportament inadecvat în trafic, care fac accidente, care ne împing către zona de creştere a tarifelor şi de rezolvarea acestor probleme pe care le constatăm că există astăzi, aceia vor plăti cu mai mult de 80% tariful RCA care îi este ofertat", a declarat vice-preşedintele ASF, Cornel Coca Constantinescu.

Controlul preţului RCA este una dintre prevederile în favoarea beneficiarilor, a subliniat şi preşedintele Asociaţiei Service-urilor Independente din România, Cristian Munteanu.

"Au fost simplificate procedurile de despăgubire în situaţia în care avem un accident, astfel încât timpul de indisponibilizare a unui autovehicul a fost redus cu aproape 40%. Să nu uităm că acest consumator are dreptul de a-şi repara maşina în orice unitate service doreşte, a fost redus termenul de constatare a daunei de la cinci zile lucrătoare la trei zile lucrătoare, soluţiile tehnice de reparaţie le va stabili unitatea reparatoare, care răspunde legal în situaţia producerii unei eveniment legat de acea lucrare tehnică. Toate lucrurile acestea se vor răsfrânge către consumatori şi pentru prima dată, ASF a ieşit din zodia asiguratorilor şi a intrat în zodia consumatorului", sus'ine reprezentantul service-urilor auto independente..


Etichete Cornel Coca ConstantinescuCristian MunteanuASFRCApre'bonus malusscumpireieftin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live