Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (DEZBATERE RRA) Vineri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 Septembrie 2015
Vizualizari: 1405
Comentează add

Reprezentantul OMS, Victor Olsavky, în România îi sfătuieşte pe locuitorii judeţelor Mamamureş şi Satu Mare să se asigure că au efectuate vaccinurile la zi.

Poliomielita a reapărut în Transcarpatia, Ucraina, la graniţa cu România

radiojurnal

Foto: Arhivă. 

Două cazuri de poliomielită au fost înregistrate în Ucraina, în regiunea Transcarpatia, în apropiere de zona de nord a României. 
 
Este vorba despre doi copii, unul de zece luni, celălalt de patru ani. 
 
Această boală este considerată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii drept o mare urgenţă de sănătate publică, a declarat pentru Radio România Cluj reprezentantul OMS în România, Victor Olsavky, iar autorităţile sanitare din ţara noastră trebuie să înceapă operaţiunea de supraveghere, a mai spus expertul. 
 
"La poliomelită, noi cazul îl considerăm deja focar. Ratele de vaccinare au scăzut mai ales în zonele de conflict. În Ucraina, acoperirea vaccinală a scăzut în 2014 la 49%.
 
"În condiţiile în care OMS consideră că o rată vaccinală bună care oferă protecţie şi duce la eliminarea şi controlul acestor boli este de peste 95%. Din păcate, în România a scăzut şi per ansamblu, conform Institului Naţional de Sănătate Publică, suntem undeva printre 85-87% şi e o tendinţă de scădere", a mai spus  Victor Olsavky. 
 
Reprezentantul OMS în România îi sfătuieşte pe locuitorii judeţelor Mamamureş şi Satu Mare să se asigure că au efectuate vaccinurile la zi. 

Etichete poliomielităTranscarpatiaUcrainaTranscarpatiaUcrainareprezentantul OMS în RomâniaVictor Olsavkylocuitorii judeţelor Mamamureş şi Satu Marevaccin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live