Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Miercuri, 11 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Iulie 2017
Vizualizari: 798
Comentează add

Ambasadorul american Hans Klemm şi generalul român de brigadă Gheorghiţă Vlad au declarat că poligonul va deveni o piesă centrală şi modernă în instruirea militarilor din zonă.

Poligonul Cincu-simbol al eforturilor depuse de SUA şi aliaţii din regiune

radiojurnal

 

În Poligonul militar de la Cincu, din judeţul Braşov, se desfăşoară, până pe 20 iulie, un exerciţiu militar în care sunt angrenaţi 25.000 de militari din 22 de ţări aliate NATO.

La aplicaţia de ieri a asistat şi ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm, care a apreciat că Centrul de Instruire şi Comandă de la Cincu poate fi un model pentru toată zona Mării Negre.

Hans Klemm: Acest loc va deveni un adevărat centru de instrucţie, nu numai pentru România, ci pentru întreaga regiune. Este foarte impresionant tot ce s-a realizat. Am fost aici anul trecut în vară şi nimic din ce vedem astăzi nu exista. Sunt schimbări majore. Numai centrul de comandă pare dublu faţă de vara trecută. Această muncă este un simbol al parteneriatului nostru strategic, cât şi al scopurilor comune pe care le avem ca parteneri în NATO. 

Exerciţiul militar de la Cincu, îşi propune dezvoltarea multianuală a peste 120 de sisteme de infrastructură de tragere şi antrenament, în colaborare cu forţele aliate staţionate în perimetrul poligonului, a precizat Gheorghiţă Vlad, comandantul Centrului Naţional de Instruire Întrunită Cincu, general de brigadă.

Gheorghiţă Vlad:  Am încercat să dezvoltăm o capabilitate de instruire pentru toate categoriile de forţe, nu numai pentru Forţele Terestre. Avem un plan foarte ambiţios de dezvoltare a acestui centru naţional de instruire. Avem 122 de proiecte în dezvoltare şi eu sunt foarte convins că până la sfârşitul anului 2018 vom dezvolta un centru de pregătire foarte modern, cu toate capabilităţile necesare, pentru a sprijini un proces de instruire. 


Etichete poligon militarCincujudeţul BraşovNATOHans KlemmGheorghiţă Vlad

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live