Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Marţi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

12 Martie 2015
Vizualizari: 1122
Comentează add

Șef al diplomaţiei americane, John Kerry, a condamnat scrisoarea adresată de un grup de senatori republicani regimului islamic de la Teheran.

Polemici între Casa Albă și Congres pe tema acordului cu Iranul

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Secretarul de stat american John Kerry. Foto: U.S. Department of State.

La Washington continuă polemicile între administraţia democrată şi congresul dominat de republicani, pe tema Acordului Internaţional privind dosarul nuclear al Iranului.

După preşedintele Barack Obama, vicepreşedintele Joe Biden şi fostul secretar de stat Hillary Clinton, şi actualul şef al diplomaţiei americane, John Kerry a condamnat scrisoarea adresată de un grup de senatori republicani regimului islamic de la Teheran.  

Secretarul se stat John Kerry a arătat în Comitetul pentru relaţii externe al Senatului că afirmaţiile potrivit cărora este nevoie de aprobarea Congresului pentru ca un acord nuclear cu Iranul să intre în vigoare, sunt absolut incorecte.

În audierile din Comitetul Senatorial domnul Kerry a explicat de ce scrisoarea adresată ayatollahului Khomeini de către cei 47 de senatori republicani care încearcă să descurajeze Iranul de a încheia un acord nuclear este o mare eroare, un demers fără precedent în istoria Congresului American.

John Kerry: "Poate veni un alt preşedinte cu o atitudine diferită, dacă acest acord îşi atinge obiectivul şi realizează ceea ce trebuie, aşa cum au convenit Statele Unite cu China, Rusia, Franţa, Germania şi Marea Britanie.

"Aş vrea să văd care preşedinte l-ar anula în numele Statelor Unite când toate celelalte ţări spun că planul este bun şi funcţionează.

"Aceasta nu se va întâmpla! Congresul ar putea încerca de fapt să submineze un eventual acord prin tăierea fondurilor necesare, dar pentru a o face ar trebui să-şi asume anularea unui acord care se aşteaptă să prevadă monitorizarea îndeaproape pe teren a instalaţiilor nucleare iraniene", a afirmat John Kerry. 

 

Etichete WashingtonSUACasa AlbăCongresBarack ObamaJoe BidenIranTeheranJohn KerryAcordul Internaţional privind dosarul nuclear al IranuluiChinaRusiaFranţaGermaniaMarea Britanie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live