Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL - continuare Joi, 22 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Februarie 2019
Vizualizari: 254
Comentează add

Polemică între putere şi opoziţie pe tema bugetului pe 2019

radiojurnal

Purtătoarea de cuvânt a preşedinţiei, Mădălina Dobrovolschi, a declarat astăzi că preşedintele Klaus Iohannis atrage atenţia că bugetul pentru anul acesta nu este destinat dezvoltării şi progresului României, ci bunăstării PSD.

Mădălina Dobrovolschi a mai arătat că şi în acest an rămân puternic subfinanţate sectoare prioritare, precum sănătatea, educaţia şi infrastructura.

Vicepreşedintele Senatului Claudiu Manda, social democrat, crede însă că orice comentariu pe tema bugetului este de prisos, întrucât acesta se încadrează în ţinta de deficit şi răspunde aşteptărilor populaţiei.

Claudiu Manda: Mă bucur că l-au citit atât de repede. Felicitări! Se mişcă foarte repede atunci când au nevoie sau interes. Nu pot să comentez eu ce a zis purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei. Bugetul respectă indicatorii macroeconomici. Avem creştere economică, ne încadrăm în ţinta de deficit. Răspunde aşteptărilor populaţiei, sunt bani care vin pentru investiţii, sunt bani care vin pentru creştere de salarii şi de pensii. Lucrurile au fost dezbătute ore întregi, zile întregi în Parlament şi în comisii. De aici încolo, orice comentariu este de prisos.

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan susţine că în actuala formă adoptată de Parlament, bugetul este falimentar şi sacrifică domenii importante pentru România.

Raluca Turcan: Dacă bugetul acesta rămâne aşa, România va mai supravieţui încă un an. România nu se va dezvolta prin acest buget. Spitalele vor rămâne în continuare în mizerie şi pline de microbi, chiar dacă medicii au salariile mărite, educaţia nu va mişca nici măcar un centimetru, pentru că se vor concentra strict din perspectivă electorală pe toalete, rechizite şi alte programe fantasmagorice, iar reţeaua de şosele şi autostrăzi de care România are nevoie practic va rămâne la nivel de cifră pe hârtie.

Senatorul ALDE Daniel Zamfir a spus la râdul lui că opinia preşedintelui Klaus Iohannis este politicianistă şi dovedeşte că şeful statului nu a citit bugetul. Daniel Zamfir a precizat că sunt prevăzute sume mari pentru investiţii, pentru consiliile locale şi pentru cele judeţene, iar liderul deputaţilor USR, Cristina Prună, a declarat că bugetul nu este realist şi că va duce România în criză.


Etichete polemicabuget

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live