Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 07 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Constanţa Comănici

26 Februarie 2010
Vizualizari: 2605
Comentează add

Premierul român şi cel bulgar cer urgentarea lucrărilor la podul Calafat-Vidin, astfel încât acesta să fie gata la 9 iunie 2011.

Podul Calafat-Vidin, "în urma programului"

constanta-comanici

Premierul Emil Boc alături de omologul său bulgar, Boiko Borisov. Foto: Mediafax

Primul ministru Emil Boc i-a avertizat pe reprezentanţii firmei care construieşte podul Calafat-Vidin că nu mai acceptă nicio scuză pentru întârzieri în execuţie şi le-a dat termen, împreună cu omologul bulgar, Boiko Borisov, data de 9 iunie 2011 pentru încheierea lucrărilor.

Cei doi au vizitat şantierul podului Vidin-Calafat de pe malul bulgar al Dunării, ale cărui lucrări înregistrează întârzieri.

Constructorul spaniol susţine că partea română ar fi vinovată de întârzierea lucrărilor, acuzând autorităţile de la Bucureşti că nu ar fi dat avizele de mediu şi alte aprobări necesare.

Ministrul transporturilor, Radu Berceanu a reacţionat imediat, afirmând că nu există nicio legătură între avizele părţii române şi construcţia podului pe teritoriul Bulgariei, transmite corespondentul nostru, Gabriel Schirger.

Conform declaraţiilor comune româno-bulgare, noul termen de finalizare se mută în iunie 2011.

La Sofia, Emil Boc şi Bokio Borisov au declarat că vor face echipă comună pentru a convinge Bruxelles-ul să nu blocheze fondurile europene pentru acest proiect şi să  prelungească termenul în care banii pot fi cheltuiţi.

Pe agenda celor doi demnitari vor figura controale periodice la contractorul spaniol pentru respectarea termenului de construcţie.

Anterior, premierii român şi bulgar au semnat două memorandumuri de cooperare transfrontalieră şi o declaraţie comună.

Ei au făcut apel la Comisia Europeană să ofere României şi Bulgariei posibilitatea extinderii, până la 31 decembrie 2012, a termenului pentru o serie de proiecte importante, printre care şi construcţia podului de la Vidin-Calafat.

Şeful executivului are prevăzută la Sofia, o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Bulgaria.


Etichete podEmil BocRadu BerceanuVidin-Calafat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live